IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спа центърът "Синята лагуна" в Исландия лекува кожни болести

23 май 2012 05 50

Силата на геотермалната вода да лекува и стрес е вече доказана

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Синята лагуна е СПА-център, намиращ се в поле от лава в Гриндавик на полуостров Рейкянес в Исландия. Той се задвижва на 100% от геотермална енергия.

Гостите се къпят и релаксират в геотермалната морска вода на Синята лагуна не само за удоволствие, но и с лечебна цел. Твърди се, че много хора са се излекували от всякакви видове кожни болести.

Доказано е, че има и облекчаващ стреса ефект. Около 400 000 хора идват годишно в този СПА-център заради положителните ефекти върху тялото, ума и душата.

Исландия има стриктен код за хигиена, според който гостите трябва да си взимат душ без дрехи в общата зона за душове преди и след използването на СПА-центъра.

Ако си падате по СПА-процедури, имате кожни проблеми или напрежението в ежедневието ви идва в повече, Синята лагуна е идеална дестинация за вас, както и ако искате да се насладите на красотата на едно от най-смайващите места в света.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

blPGEIbcpv ( преди 11 години )
1uTMjA , [url=http://ezxoivghxcvy.com/]ezxoivghxcvy[/url], [link=http://gxlkvtsamdmv.com/]gxlkvtsamdmv[/link], http://fuludwvnuezr.com/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
boryana ( преди 11 години )
Съвет за тези, които смятат да посетят Синята Лагуна- преди да влезете във водата, намажете си косата с балсам. Този съвет ми даде приятелка исландка, първият път, когато ходих не го направих и след това косата ми беше ужасно суха. Втория път го пробвах и нямах проблеми. Освен това, на различни места в "басейна" има поставени съдове с крем/маска, не знам точно каква е сместа, но се ползва като маска, богата е на силиции и действа много добре на кожата. За хората, които имат проблеми с гърба/раменете/кръста - в едната част на "басейна" има изкуствен водопад - задължително постойте под падащата вода, получава се невероятен масаж.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар