IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искам здрава и сияйна кожа!

24 юли 2013 06 00

Какво съветват специалистите, за да се отървем от уморения вид на кожата си

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Кожата ви вече не сияе? Има уморен и повехнал вид? А вие продължавате да си купувате скъпи кремове. Хубавата кожа не се постига само с качествена козметика, Храненето е също толкова важно, колкото и всичко останало.

И за да възвърнете нейния здрав и енергичен вид, вижте съветите на специалистите:

Диетологът Найджъл Денби казва:

Замърсяването, стресът и излагането на слънце се отразяват не само на здравето, а и на визията ни. Един от начините да компенсирате влиянието на външните обстоятелства, е храненето. Подходящи храни за здрава и хубава кожа са тези, в които се съдържат антиоксиданти, протеини, фибри, есенциални мастни киселини.

Трябва да поддържате високо ниво на хидратация, като за целта не се налага да поемате нещо специално. Вода, чай, сок и кафе ще свършат чудесна работа.

Проверявайте урината си. Ако тя е по-тъмна от бяло вино, ви липсват течности.

Еластичността на кожата се поддържа с мазните риби, така че включвайте една порция в седмичния си хранителен режим.

Дерматологът Ник Лоу съветва:

Кожата се променя с възрастта и има няколко възможности, които да обясняват нейното зачервяване и повяхване. Ако зачервяването е само в областта на носа, може да е признак за ранна розацея, която се лекува с подходящи кремове, съдържащи третиноин или ретин-А. Другата възможност е екзема.

Уморената повехнала кожа се получава вследствие на цигари, прекомерно излагане на слънце. Много важно е да използвате постоянно слънцезащитни продукти. Друга опция са химически пилинг, подмладяване с лазер и др. процедури.

Диетологът Мелани Браун споделя:

За да не се дехидратирате, пийте минимум 1,5 литра вода на ден. Опитайте и кокосовата вода, която е много хидратираща. Кожата обича зелените шейкове, така че си забъркайте следната смес: спанак, целина, краставици, кресон, зелена ябълка и джинджифил с вода.

Уверете се, че ядете „добри" мазнини – ядки, семена, авокадо, мазна риба. Опитайте и масло от крил, то съдържа омега 3 мастни киселини.

За да имате хубава кожа, наблегнете и на оранжевите и червените плодове и зеленчуци. Обичате ли тиквени семки? Не ги изключвайте от менюто си!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

didi ( преди 10 години )