IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британците са маниаци на тема диета

22 март 2012 12 14

Преди да навършат половин век са изпробвали средно по 61 диети

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако се чудите коя нация полага най-сериозни грижи за теглото си, то това са британците. Оказва се, че жителите на Обединеното кралство, които не се славят с най-фините тела, са маниаци на тема диети и преди да навършат 45 години са се подлагали средно на 61 различни хранителни режима.

Запитване на около 2000 души, разкрило, че три четвърти от тях са пробвали диета миналата година. Разбира се, по-висок е процентът сред жените, тъй като нежният пол определено е по-суетен.

Специалистите алармират, че манията за слаба фигура и различните ограничаващи хранителни режими рефлектират и върху следващите поколения, които от малки се учат от родителите си и се лишават от важни храни.

Шестдесет процента от анкетираните споделят, че са удовлетворявали желанията на децата си да не включват в менюто им продукти като хляб, картофи и някои плодове, които са част от балансираното хранене, но се смята, че от тях се пълнее.

Над 85 процента от участниците в допитването не знаят, че калцият е съществен елемент за правилното хранене. Половината от анкетираните са в неведение, че минералът се съдържа в белия хляб.

Висок процент от младите хора не са наясно с полезните съставки за организма и в кои продукти се намират. Хлабът е сред най-пренебрегваните храни и полезните съставки в него не се набяват по друг начин, заради невежеството на гладуващите и ограничаващите непрестанно менюто си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари