IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-странните спортове в света

2 юни 2012 09 00

Един от тях вече се предлага и в България

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Знаем за спортове като футбол, тенис, волейбол и т.н., но какво ще кажете за състезание по най-нестандартното гладене на дрехи? Това не е измислица, а реално съществуващ спорт в някои части на света. Вижте списъка с най-странните спортове на Земята и ако си падате по нетрадиционни неща, почерпете идеи за вдигане на адреналина:

Гладене на дрехи. Това е едно от най-скучните занимания, но някой е решил да го превърне в предизвикателство и да създаде спорт наречен „екстремно гладене". Всичко, което трябва да направите, е да гладите дрехи по възможно най-нестандартния начин – на скала, във въздуха, докато летиш с балон и т.н. За повече информация може да посетите goextremeironing.com.

Има един спорт, който вие и съпругата ви може да правите заедно – носене на ръце на съпругата. Започнало е във Финландия като на шега, а в последствие е привлякъл много хора. Сега набира популярност и в Щатите с поне три такива състезания на година.

Съществува и един съвсем безполезен спорт – ритане на пищяли. Целта е да ритнеш опонента си толкова силно, че да падне на земята.

Шах боксиране. Както името подсказва, това е нещо средно между играта на шах и спорта бокс. Първо играчите играят шах, а след това се боксират. Популярен е главно в Европа, но започва да се налага и по света.

Снимка: newsback.com

Зорбинг. Ако искате да усетите какво е чувството да си хамстер, пробвайте да се потъркаляте надолу по хълм в надуваема топка. Вече се предлага и у нас. Може да се спуснете до 3 човека заедно в една топка.

Търкаляне на сирене. Правилата са прости: някой хвърля пита от сирене надолу по хълм и стотици хора се спускат след нея. Първият, който хване сиренето и пресече линията на финала, получава сиренето като награда. Тази игра се организира в Англия.

Улавяне на риба с ръце. Имате нужда от бански костюм и умението да се борите във водата, за да уловите колкото се може повече риба.

Хвърляне на телефони. Това е чудесен вариант за анти-стрес терапия. Колко от нас им се е искало поне веднъж да захвърлят мобилното си устройство! Дори има и световен шампионат по тази спортна дисциплина. Победителят от миналата година е захвърлил телефона си на цели 89 метра!

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари