IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ДНК тест ви казва дали ще оплешивеете

17 юли 2012 08 31

Ако случайно не си знаете

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Дамите все по-често си правят скъпи тестове за непоноисимост към храните, с цел резултатите да им помогнат да запазят стройната си фигура. Явно и мъжете, скоро ще заложат на тест, свързан с визията им, но по друга болна тема.

Прост ДНК тест, струващ 195 британски лири (малко под 500 лева), предвижда с голяма точност дали представителите на силния пол ще оплешивеят. Тестът е подобен на този за доказване на бащинство. Изследват се натривки, взети от вътрешната страна на бузата.

Тестът установява присъствието на специфичен ген, който спира растежа на космените фоликули. ДНК образецът се изпраща по пощата за изследване в САЩ и резултатите се получават след 10 дни.

Ако тестът е положителен, това значи, че за тези мъже съществува 70 процента повишен риск да загубят косата си, преди да навършат 40 години. Но и при негативен резултат, шансът мъжете да запазят буйната си грива и след тази възраст не е категоричен, а е само 90 %.

Тестовете могат да бъдат направени в клиники в Лондон и Манчестър. Те са много подходящи за хора, които още не се оплакват от косопад, но чиито баща или дядо е плешив. Дори и мъжете да разберат какъв скалп ги очаква в бъдеще, засега няма какво много да направят по темата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари