IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Младоликите жени живеят по-дълго

12 ноември 2013 13 30

Това е първото изследване, което открива връзка между продължителността на живот и начина, по който човек изглежда

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Всяка жена си мечтае да изглежда вечно млада или поне на възрастта, в която харесва себе си най-много. Някои дами, както и мъже, притежават гени, които ги правят младолики. Въпреки че остаряването е нещо, от което никой не може да избяга, някои хора имат късмета да изглеждат по-млади, отколкото са всъщност.

Добра новина за младоликите жени – те могат да живеят по-дълго, отколкото своите връстници, установи ново проучване. Резултатите от изследването показват, че дамите, които изглеждат по-млади, имат по-ниско кръвно налягане, което от своя страна намалява риска от сърдечни проблеми като инфаркт и инсулт. Екипът от учени, изготвил проучването, споделя, че това е първият научен поглед върху връзката между продължителността на живота и състоянието на кожата.

Водещият автор доктор Дейвид Гън заяви: Ние установихме, че кръвното налягане е движещата връзка между риска от сърдечносъдови заболявания и младежкия вид, по който изглежда жената“. Изследването показва значителните допълнителни ползи от здравословния начин на живот. Кръвното налягане е свързано не с бръчките, а по-скоро с цялостния застарял вид на лицето, пише вестник Daily Mail.

„Допълнителни проучвания трябва да позволят точното определяне на вида на лицето спрямо кръвното налягане на индивида“, казва още доктор Дейвид Гън. Високото кръвно налягане засяга една трета от възрастните и ако не се лекува, значително увеличава шансовете за получаване на инфаркти и инсулти. То е наричано още „тихият убиец“, тъй като често остава незабелязано и защото е една от най-честите причини за смърт в световен мащаб.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари