IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ежедневен детокс за пролетта

7 март 2019 14 20

Започнете отсега и заредете тялото за новия сезон

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Пролетта е сезонът, в който сякаш всичко започва нов живот. Време е да вдъхнете такъв и на тялото си. Любимата през последните години дума „детокс“ влиза в пълна сила. И можете да я вкарате на практика в ежедневието си още сега. Как?

1. Добавете по 2 чаши вода всеки ден

Вероятно сте чували, че трябва да приемате минимум 8 чаши вода на ден. Колко от вас го правят? Водата никога не е в повече, затова вместо да броите какво количество приемате, просто добавете 2 чаши и си осигурете пълна хидратация.

2. 30 минути движение на ден

Движението е живот. Затова не се мотайте, а започвайте да се движите. Ако не ви се практикува спорт всеки ден, то поне карайте колело или ходете пеша. Ще забележите как физическата активност ще подобри функционирането на тялото, ще ви освежи и ще ви тонизира.

3. Вкарайте зелено смути или зелен чай

Зеленчуци като спанак, магданоз, целина съдържат куп витамини и антиоксиданти, които ще подсилят имунната ви система. Те, както и зеленият чай, са идеално средство за детокс.

4. Медитирайте поне 1 минута на ден

Дори да не сте вещи в това, можете да затворите очи, да си пуснете релаксираща музика и да освободите ума си. Това ще ви помогне да презаредите батериите.

5. Легнете си 30 минути по-рано

За да сте здрави и във форма, е много важно да сте добре отпочинали. Това значи да спите повече и качествено. Дайте си повече време за почивка като започнете да си лягате с половин час по-рано.

6. Почистване на стаята веднъж седмично

За релакса и комфорта е много важно да имате подходящи условия за почивка. Всяка седмица почиствайте стаята си от прах, застояли чаршафи, изперете пердетата/измийте щорите, ароматизирайте въздуха. Може и да пренаредите мебелите, така че да ви е различно и по-уютно.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари