IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо да държите нарязани лимони до леглото си

15 декември 2019 12 00

Изненадващи ползи от този цитрусов плод

Защо да държите нарязани лимони до леглото си

Лимоните не са просто кисел плод. Според експертите в ароматерапията те са магическа съставка, която може да провокира физическа реакция на тялото. Богати на много хранителни съставки и витамини като витамин С, витамин А и В, калций, натрий, магнезий и куп антиоксиданти, те са полезни за кожата и организма.

Доказано е, че ако поставите резенчета лимон до леглото си, можете да подобрите дишането си през нощта, качеството на въздуха и съня си.

По-добро дишане

Лимонът е богат на антиоксиданти и има силни антибактериални свойства. Когато се вдишва по време на сън, той подобрява процеса на дишане и също така изчиства ноздрите. Хората, страдащи от астма или проблем със синусите, трябва да поставят лимон до леглото, тъй като той отваря и белодробните пътища.

По-добро качество на въздуха

Детоксикиращите свойства на лимона го правят ефективно средство за подобряване на качеството на въздуха. Според изследователите плодът изпуска мощен аромат, който прави въздуха в стаята и около леглото по-приятен.

Болкоуспокояващо

Според експертите в ароматерапията вдишването на лимонен аромат по време на сън помага да се контролира главоболие и ревматоиден артрит. Изследване, проведено в Медицинския център на Университета на Мериленд, е установило, че бременни жени, които вдишват етерично масло от лимон, чувстват по-малко безпокойство и страх в сравнение с останалите бъдещи майки.

Намаляват стреса

И още! Експертите в сферата на ароматерапията смятат, че лимонът стимулира производството на серотонин, което помага за регулиране на тревожността и променливото настроение. Серотонинът е хормон на щастието, който помага да поддържате добро настроение и да стоите далече от депресията.

Намалява кръвното налягане

Доказано е, че лимоните регулират кръвообращението и понижават кръвното налягане.

Гони насекомите

Проучване показва, че мравки, комари и други насекоми мразят миризмата на лимон и цитрусови продукти. Втриването на лимонови кори в кожата или дори поставянето им близо до възглавницата, може да ви предпази от ухапване от насекоми.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари