IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кайли Дженър продаде дял от козметичния си бранд за 600 млн. долара

21 ноември 2019 08 40

Зад сделката седи модният бранд Coty

Instagram

Печелейки луди пари от своя козметичен бранд в продължение на четири години, дойде време Кайли Дженър да направи поредната успешна стъпка за своя бизнес. Милиардерката продаде дял от него за 600 млн. долара.

Световните медии обявиха, че модният гигант Coty, зад който стоят Burberry, Hugo Boss, CoverGirl, Rimmel, OPI и други, е придобил 51% от Kylie Cosmetics и Kylie Skin.

„Кайли е икона на новото време с невероятен усет към бюти потребителите. Ние вярваме, че тя има голям потенциал, за да изградим заедно един глобален бранд“, се казва в официалното прессъобщение на Coty по повод продажбата.

Кайли ще запази 49% дял от компанията, чийто стойност възлиза на 588 милиона долара. Така общото състояние на риалити звездата става 1 милиард долара, с което тя продължава да е най-младият милиардер в света. 

Само за 2018 г. компанията на Дженър е спечелила 360 млн. долара от продажби. 

Очаква се сделката да бъде финализирана през третото тримесечие на 2020 година. В изявлението се казва още, че 22-годишната Дженър ще продължи да работи по козметичните продукти и името на бранда ѝ ще бъде запазено. 

В момента артикулите от марката на Кайли, която стартира през 2015 г., се продават онлайн, както и в 1163 магазина в САЩ. 

Броени дни преди да продаде част от своя дял, доведената сестра на Ким Кардашян се похвали, че вече разполага със специални вендинг машини, чрез които ще продава продуктите си на различни места по летищата в САЩ. „Това е нов начин да достигна до моите клиенти“, споделя тя в Instagram. 

Кайли Дженър е най-младият член на семейство Кардашян с най-големи месечни приходи. Първо тя стартира козметичния си бранд с червила, след това за четири години разшири асортимента. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари