IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колко трябва да тренирате, за да отслабнете?

20 юни 2020 13 30

Продължителността на упражненията има значение

Снимка: Pexels

Тренировките са изключително важни, ако искате да намалите теглото си. Те не само повишават метаболизма (способността на тялото да гори повече калории), но и стягат и оформят мускулите и подобряват цялостния тонус на организма.

Като всяко нещо, за да има максимална ефективност, тренировките също трябва да се правят по схема.

Колко трябва да тренирате, за да отслабнете?

За да намалите теглото си с 500 г на седмица, трябва да създадете дефицит от 500 калории на ден. Това означава да изгаряте 500 калории повече от количеството храна, което приемате.

Ето и колко движение ви трябва, за да постигнете целта.

Идеалното време

Според изследване на Американския колеж по спорт и медицина, човек трябва да тренира средно между 150-250 мин. седмично, за да отслабне. В случай, че искате да ускорите процеса, трябва да увеличите времето.

График на трениране

За да се впишете в препоръчителното време от 150-250 мин. интензивна тренировка, трябва да спортувате между 22 и 35 минути всеки ден.

Имайте предвид, че трябва да следите и храненето си и да ограничите приема на захари, тесто, пържено и по възможност да следите приема на въглехидрати.

Упражнения и време

Има много видове спорт, които натоварват тялото по различен начин и горят различен брой калории. Хубаво е да не се придържате към един тип тренировка, тъй като тялото свиква и това спира да развива в даден момент мускулите. Също така, за да бъде ефективна тренировката, трябва да го предизвиквате постоянно и да го изкарвате извън зоната му на комфорт.

Ето и кои активности и в каква продължителност можете да правите, за да си помогнете в намаляването на теглото с половин килограм седмично:

Бягане: 40 мин на ден

Ходене: 2 часа на ден

Плуване: 40 мин на ден

Каране на колело: 1 час на ден

Аеробика: 1 час на ден

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари