IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антиейдж диета – тайната на кралица Летисия за по-млада и здрава кожа

6 декември 2020 15 00

Тя се придържа към противовъзпалителното хранене

БГНЕС

Наричат кралицата на Испания съвременната Пепеляшка. Летисия Ортис гони 50-те години, но изглежда доста по-млада и е символ на елегантност за жените в страната. Нейният свеж външен вид се дължи на специален антиейдж режим.

Съпругата на крал Фелипе се храни по диетата „Perricone“. Тя е противовъзпалителна и има за цел не толкова да помогне за отслабване, колкото да подобри вътрешното състояние на тялото.

Режимът, който насърчава консумация на храни, които понижават възпалението в организма, е създаден от дерматолога Николас Периконе, който е и доктор по медицина. Работил дълги години с различни методи за грижата за кожата, той гарантира, че диетата определено „подмладява“. 

Каква е тайната на кралица Летисия за по-здрава и хубава кожа?

кралица Летисия,

БГНЕС

Закуска

По данни на Everyday Health, режимът е богат на хранителни вещества. Той позволява сьомга, която е богата на омега-3 мастни киселини, плодове и зеленчуци, които съдържат антиоксиданти.

Типичната закуска на испанската кралица се състои от прясно приготвено смути, както и омлет (но само от белтък) и няколко парченца пушена сьомга.

Обяд

Питателни салати, зеленчуци на скара, както и много риба, се препоръчват при въпросната диета за обяд и вечеря.

Летисия Ортис залага на бяла риба на скара, сервирана върху канапе от зеленолистни зеленчуци, овкусени със зехтин и пресен лимонов сок.

Какви напитки позволява диетата „Perricone“?

Хубаво е да се приемат до 3 литра вода на ден, което прави малко над 12 чаши, пише списание Hello. Испанската кралица пие и зелен чай, който има антиоксидантни свойства и пречиства организма от токсини.

Алкохолът изцяло е забранен!

Има и междинни хранения

Разбира се, Летисия Ортис консумира и много ядки, като обожава да похапва лешници, маслини, кисело мляко, зелени ябълки и други плодове като междинни хранения.

кралица Летисия,

БГНЕС

Кои храни избягва испанската кралица?

Както при много други режими, тук също трябва да се внимава с въглехидратите. Диетата забранява похапването на хляб, както и всякакви други тестени изделия, рафинирана захар, също и наситени мазнини. Говеждото и твърдите сирена също не са препоръчителни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Ник ( преди 3 години )
Антиейдж! Това на какъв български е, кой ще го разбере? Противозастаряващ е на разбираем български, драги неграмотници. И претендирате за какво ли не.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар