IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фитнес за бременни: Как Пипа Мидълтън остана във форма преди раждането?

14 април 2021 14 30

Сестрата на Кейт не е забравяла за упражненията дори и през деветте месеца

Снимка: БГНЕС

Майките често са смятани за супергерои. Тялото им успява да премине през всякакви промени, за да отгледа в себе си друго човешко същество в продължение на 40 седмици, след това да го роди и отново да го храни през следващата една година. Нищо не може да се сравни със силата, която жените притежават и никой не трябва да отрича факта, че въпреки определението „нежен пол“, дамите могат да се справят с всичко.

Освен че изхранват цял човек в продължение на 9 месеца, много майки се опитват да поддържат форма и да не напълняват излишно. Именно затова тренировките за бременни все повече набират популярност, като те се практикуват след задължителна консултация с лекар и само при професионални треньори. Именно при такъв е била и Пипа Мидълтън, която вече се радва на две деца.

Пипа Мидълтън

Снимка: БГНЕС

Сестрата на Кейт Мидълтън работи с Ашли Верма преди да роди сина си Артър, който вече е на две години. Според треньорката, бременните дами задължително трябва да правят упражнения, стига това да е подходящо за тялото и за бебето. „Моята работа е да поддържам бъдещите майки във форма, да ги карам да се движат. Това им помага да преминат по-лесно през раждането и да се завърнат по-бързо към основните си килограми“, казва Верма пред E!News. Тя съветва клиентките си да дадат най-доброто от себе си във всяка сесия и да видят как това ще се отрази на тялото им.

След като се записва за фитнес за бременни, Пипа споделя своите впечатления в изданието Waitrose, където описва всяко едно упражнение, което е правила. „Поддържането на физическа активност, дори за спортен фанатик като мен, става все по-трудно, но аз съм решена да продължавам с движенията, подготвяйки се за раждането и възстановяването след това“, пише Мидълтън. Допълва, че третият триместър е времето, в което гърбът и кръстът започват да изпитват сериозни трудности и е много важно да се поддържа оптимално здраве.

Именно затова тя започва тренировки с Ашли, която отваря собствено студио в Лондон през 2016 година. Преди това треньорката работи по бродуейския мюзикъл „Gigi“ заедно с Ванеса Хъджинс, но наранява коляното си и е принудена да се оттегли от пиесата. По онова време Верма се занимава и с фитнес, но само като хоби.

„Постепенно се влюбих в груповите занимания и това се превърна в моя професия“, признава Ашли. Тренировките ѝ са вдъхновени от балета, който тя практикува преди години. Насочени са към цялото тяло, като включват тонизиращи упражнения, които заздравяват мускулите и стягат фигурата. Чрез включването на тежести от 2-3 кг наистина можете да изгорите излишните калории и да се сдобиете с прекрасни извивки.

В случая на Пипа и много други клиенти на Верма, тренировките са ги подготвили за най-важната част от живота им – грижата за дете. Ашли казва, че с настъпването на раждането и родителството, дамите трябва да работят не само върху силата, но и върху издръжливостта на тялото. „Те също така трябва да обърнат внимание и на сърдечносъдовия елемент“, допълва треньорката.

Интервалните тренировки помагат на сърцето да работи в нормален ритъм, а повдигането на краката и правенето на мост укрепват мускулите достатъчно, за да може тялото да се справи с по-голямата част от извивките, които се появяват при бременност. „С растежа на бебето стойката ви започва да се пречупва, което създава болки в кръста. Изграждането на сила в краката и ръцете ще държи надалеч всички негативни ефекти“, категорична е Ашли.

Това е била и целта на Пипа Мидълтън, която пише в своята рубрика, че е далеч от фигурата на балерина, но е твърдо решена да не се отпуска много по време на бременността и да продължава с тренировките. Според нея, намирането на правилните упражнения е изключително важно за укрепването и защитата на гърба и гръбначния стълб. „Това е отлично решение за всички жени, тъй като разчитате само на собственото си тегло, което намалява риска от контузии“, пише Пипа.

Според Ашли, тренировките не само че поддържат добра фигура, но подготвят психиката на майката за самото раждане.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари