IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На 73 години: Арнолд Шварценегер тренира шест пъти в седмицата

10 юли 2021 15 00

Той даде съвет на свой фен как да започне с фитнес рутината си

Снимка: БГНЕС

Арнолд Шварценегер може и да е на 73 години, но продължава да поддържа невероятна форма, доказвайки че с воля всичко се постига.

Звездата от „Терминаторът“ често публикува снимки и видеа от фитнеса, с което успява да впечатли милионите си фенове в социалните мрежи. Въпреки че е претърпял сърдечна операция миналата година, актьорът все още продължава да се труди за по-стегнато тяло.

Прекрасната физика на Шварценегер кара феновете му да се питат каква е неговата тайна. И докато някои седят и търсят в интернет, то един почитател реши да попита директно, изпращайки писмо до Арнолд. В него човекът, който е на 52 години, признава, че иска да започне своята фитнес рутина, но не знае как. Затова се обръща към професионалист като Шварценегер, който да му даде съвети за това как да поддържа мотивация и енергия по пътя към съвършенство.

„Намирам воля и енергия в правенето на това, което обичам и това, което ще ме доближи до заветната цел“, пише в отговора си Арнолд. Сутрините му се състоят от кафе, четене на вестника и след това каране на колело до любимия фитнес, където започва истинската работа. След това е време за връщане обратно към дома, отново с колелото, където актьорът закусва. Според него, по това време мозъкът му вече е събуден и може да работи на пълни обороти.

Все пак, актьорът не приключи с разясняването на своята рутина. Той заяви, че тренира отделни мускули всеки ден, за да може да позволи на тялото си да се възстанови и да предотврати контузии. Затова един ден е отделен за гръб и гърди, друг за бицепси, трицепси и рамене, следващият е за крака. След като трите дни приключат, е време за повторение.

Всяка фитнес сесия съдържа 20 повторение от упражненията, като целта на Шварценегер е да изгуби излишната мазнина. За да направи желаното тяло, той е проектирал тренировките си така, че да не спира по време на сесията, а почивката идва след края на последното упражнение, след което е време за следващия цикъл.

Шварценегер съветва последователите си да експериментират във фитнеса докато не намерят правилното упражнение за тях. „Някои хора искат по-малък корем, други искат чиста сила, а трети искат мускули. Ключът към всичко това е постоянството“, категоричен е той. Допълва, че фитнесът трябва да се приема като ежедневие, а не като наказание.

„Първият месец никак не е лесен, затова започнете постепенно. Може би първото нещо, което ще правите сутрин е да клякате и няколко лицеви опори. Добавете по нещо ново всяка седмица и евентуално ще създадете рутина, която трае час-два всяка сутрин“, съветва Арнолд. Казва, че най-важното е да се фокусирате върху себе си и върху подобряването на ситуацията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Фен ( преди 2 години )