IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Няма да разочаровам себе си“: Джесика Симпсън се завърна във фитнеса

27 октомври 2021 10 40

След тренировката актрисата се възнагради с брауни

Снимка: Getty Images

Джесика Симпсън се завръща към старите си тренировъчни навици и този път мисли да е много по-постоянна.

41-годишната актриса и изпълнителка сподели снимка в социалните мрежи, на която позира върху бягаща пътечка в домашния си фитнес. В описанието тя призна, че през последните месеци е забравила за упражненията, но това вече се променя. „Първи ден от завръщането и вече всичко ме боли. Имах желание за това, но все отлагах“, допълва Симпсън в Instagram.

Въпреки болката, Джесика обеща, че това е само началото на фитнес приключението ѝ и съвсем скоро тренировките ще се превърнат в постоянна част от ежедневието ѝ. „След първата тренировка съм мотивирана да не се отказвам и да не разочаровам себе си. Въпреки това, ще си хапна брауни за награда“, призна звездата.

Авторката на Open Book не се срамува да говори за проблемите с теглото си и отслабването през цялата ѝ кариера. През април Симпсън призна, че е изхвърлила кантара от вкъщи и се е фокусирала не върху килограмите, а върху това как се чувства. „Нямам представа колко тежа, но искам да се чувствам добре и да си закопчавам панталоните. Ако не мога, ще си купя по-голям номер. Има много на пазара“, казва тя пред Today. Допълва, че прави всичко възможно, за да не позволи на теглото да определя каква е същността ѝ.

След раждането на третото си дете – Бърди – през 2019 година, Симпсън споделя, че е тежала близо 110 килограма. Само за няколко месеца обаче тя сваля цели 45 кг с помощта на известния треньор Харли Пастернак. Той е накарал актрисата да се фокусира върху резултати в по-дългосрочен план, а не да опитва бързо отслабване.

Фитнес приключението на Симпсън започва с правенето на 6000 крачки всеки ден в продължение на няколко седмици. След това целта бавно започнала да се увеличава, като достига до цели 12 000 крачки. „Разликата между този и другите методи е, че да, тя отново тренираше, но трансформацията ѝ зависеше повече от това, което прави в свободното си време“, казва Пастернак пред списание People. Допълва, че актрисата е била доста мотивирана и позитивна относно промяната.

Освен тренировките извън фитнеса, Джесика е обърнала внимание и на диетата си. Тя отново се доверила на Пастернак, който ѝ изготвя план за хранене. „Три основни ястия и две междинни, като всяко едно от основните има протеин, фибри и мазнини, а междинните се състоят от протеин и фибри или протеин и мазнини“, казва треньорът.

Пастернак позволява на Симпсън да се поглези, ако присъства на парти за рожден ден или е на среща с любимия, но дотам. Според него, балансът е от ключово значение за постигане на желаните резултати и не трябва да се прекалява нито с вредните храни, нито с ограниченията.

През 2019 година Джесика споделя, че е тренирала по 45 минути във фитнеса, три пъти в седмицата. „Мотото ми е да бъдеш слаб в живота и силен във фитнеса. Затова голяма част от отслабването ѝ стана извън фитнеса, а в залата всичко се върти около стягане на мускулите и корема“, казва Пастернак. Той допълва, че загубата на 45 килограма никога не е била основната цел, а по-скоро Джесика е трябвало да си създаде здравословен начин на живот, който да спазва.

Постепенно, с помощта на Пастернак и отдадеността към крайната цел, Симпсън разбира, че всъщност килограмите не са това, което вдъхва самоувереност на човек. Според нея, човек трябва да приеме себе си такъв, какъвто е, и ако ще започва диета, то да е заради подобряване на здравословното състояние, а не заради нормите на обществото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари