IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бирена йога – има ли почва у нас?.

24 януари 2018 10 20

Съчетанието между двете звучи несериозно

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Нова спортна тенденция завладява все по-масово света. Става въпрос за бирена йога. Първите, които започват да я практикуват в Европа са двама йога инструктори от Берлин. За начинанието те се вдъхновили от Американския фестивал „Бърнинг мен“.

Има ли подобно въодушевление по тази нова тенденция и у нас?

„За всички, които сериозно се занимават с йога е ясно, че съчетанието на бира и йога звучи несериозно и дори абсурдно. Може би е интересен начин и добра маркетингова стратегия да се привлекат хора.

За любителите на бира би било забавно да се докоснат по този начин до практиката на йогата, но това до голяма степен е в противовес на това, което ние правим“, уточни пред Bulgaria ON AIR Нина Сотирова, главен редактор в най-голямото издание за йога в България.

Йога инструкторът Мими Дончева допълни, че йогата е система за личностно развитие и един холистичен подход към грижата за себе си.

„Това не е просто гимнастика. Тя въздейства и върху съзнанието, и върху емоциите, затова е толкова популярна“, каза още тя.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари