Кетогенната диета е идеален метод за бързо сваляне на излишните килограми и поддържане на организма в добро здраве, съобщава Life.

Изданието се позовава на твърденията на американски медици и диетолози, според които именно тази диета е най-ефикасното средство за борба със стареенето. Причината е, че допринася за укрепване здравето на костите и съхранява мозъка в състояние на „повишена“ готовност за решаване на сложни задачи.

Кетогенната диета е базирана върху пълния отказ от хранене три пъти на ден. Тя е нисковъглехидратна диета и при нея се използва зехтин при приготвянето на храни. Намалена е употребата на продукти, съдържащи голямо количество белтъчини, мазни храни и въглехидрати.

Учените установили, че кетогенната диета допринася човек правилно да определи дажбата си, да се подобри функционирането на всички вътрешни органи, отговарящи за храносмилането и сърдечносъдовата дейност, както и да се намали рискът от тежки мозъчни увреждания, като болестта на Алцхаймер или старческа деменция.