IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

3D – диетата на Карл Лагерфелд

4 март 2019 10 30

Дизайнерът свали 45 килограма за 1 година

Източник: Instagram

Източник: Instagram

Измина повече от седмица от смъртта на Карл Лагерфелд, но в общественото пространство продължава да се говори за него. Много експерти и известни личности коментират каква следа остави той в модата, други пък обърнаха внимание на неговите странности и това, че приживе успя да се пребори с наднорменото тегло.

Ако потърсите снимки на дизайнера като по-млад, ще видите, че той е доста по-пълен, дори изглежда тромав до своите модели. Малко преди да навърши 69 години, той решава, че трябва да направи нещо за здравето си и преминава на нов хранителен режим, който му изготвя най-добрият тогава френски диетолог.

„Изведнъж дрехите, които носех от години и които бяха просторни, хлабави, удобни, ме отегчиха. Исках да опитам нещо ново. Например вталени, но с предишното ми тегло беше невъзможно. И аз разбрах, че първо трябва да отслабна“, коментира той след като за близо година сваля около 45 кг. През 2002 г. той се появява във видимо по-добра форма и с поне два размера по-малки дрехи.

След като по време на много интервюта го питат как е успял да постигне толкова добър резултат, той разкрива, че ял зеленчуци в неограничени количества, но наблегнал на протеини, като консумирал риба, морски дарове и пиел шейкове, пълни с мултивитамини, при това на всяко едно хранене.

Диетата на Лагерфелд се състои от три основни неща:

- Първа фаза – приемат се до 800 калории на ден, не повече;

- Втора фаза – калориите се увеличават до 1 200 за деня;

- Трета фаза – калорийният прием нараства до 1 600(по-късно, след приключване на диетата всеки трябва да се стреми до това количество калории на ден, ако иска да не напълнее отново).

Това е единствената игра, в която печелите като губите, коментира Карл Лагерфелд за своя специфичен начин на хранене.

Тъй като трябвало да яде предимно белтъчини, той най-често консумирал риба (предимно морска), като рядко си позволявал и пилешко, но без мазната му кожа. Освен задължителната порция, той винаги пиел по 2 литра вода на ден или различни билкови отвари.

Лагерфелд успял да отслабне и благодарение на това, че винаги похапвал най-хубавата прясна храна, а не замразена. Също така се хранел по часовник – закуска в 8 сутринта, обяд в 13, вечеря в 20.

През първия етап творческият директор на Chanel се лишавал от доста любими храни, след като трябвало да увеличи калориите на 1 200, започнал да си позволява пилешко, кисело мляко, както и сирена. В периода между преминаването от 1200 на 1 600 калории добавил към менюто си пълнозърнест хляб и нещо по-нестандартно – плодове за вечеря (повечето диетолози не ги препоръчват по това време на деня).

Примерно меню по диетата 3D

ЗАКУСКА:

Филийка пълнозърнест хляб, намазана с извара. Млечният продукт може да се овкуси с хималайска сол, малко лук или червен пипер. Следва плод по избор – ябълка, портокал или грейпфрут), по чаша кафе или чай – без захар или с неин заместител.

Краят на една епоха: Последното ревю на Карл Лагерфелд за Fendi

Карл Лагерфелд и последната му кампания за Fendi

ОБЯД:

Риба, приготвена на скара. Може да се овкуси с подправки като копър, чесън, магданоз, да се поръси с малко лимонов сок. Към нея може да прибавите голяма салата, в която няма никаква мазнина, само лимонов сок и сол.

ВЕЧЕРЯ:

Рибно филе на пара. Гарнитурата към него може да бъде малко варени картофи. При увеличаване на калориите е позволена чаша вино.

Преди да предприемете тази или друга диета, задължително се консултирайте със специалист по хранене и диетика. Той ще ви насочи какви протеинови шейкове и добавки може да взимате допълнително.

История на модата: Декорите в ревютата на Карл Лагерфелд за Chanel

След смъртта на Лагерфелд: Каква ще е съдбата на неговата котка?

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари