IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отслабни през пролетта: Помагат ли варените яйца?

12 април 2019 05 30

Протеините стимулират метаболизма

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

Винаги след Великден остават много сварени яйца, които трябва да употребим по някакъв начин. Краят на почивните дни и голямото количество протеини са предпоставка за стартиране на прочистване на организма след тежките ястия от празничната трапеза и започване на режим „отслабване“.

Освен примерни диети, продължаваме да ви даваме полезни съвети за извайване на тялото по здравословен начин. Днес ще обърнем внимание на това помагат ли варените яйца в намаляването на килограмите.

Яйцата присъстват в много диети и са предпочитани за закуска на много хора. И има защо. В едно твърдо сварено яйце има около 70 калории, което е съвсем приемливо за старта на деня. Според препоръките на консултанти по здравословно хранене, те не бива да са рохки, защото тогава съдържанието на калории се увеличава. Ако пък са пържени, още повече.

Консумацията на сварени яйца насърчава загубата на килограми най-вече заради протеина в тях. Известно е, че храни, които го имат в изобилие и са богати на фибри, придават ситост за по-дълго време.

Все пак имайте предвид, че закуска от твърдо сварени яйца може да ви помогне да отслабнете, само ако намалите общия прием на калории за деня.

Протеинът във варените яйца стимулира метаболизма. В едно има около 6 грама или около 12% от дневните нужди на организма. Ако режимът ви е с високо съдържание на протеини и ниско на въглехидрати, със сигурност ще може да отслабнете. Може и да наблегнете на по-малко мазнини и по-голямо количество протеини. Не забравяйте, че за по-добри резултати е нужно и движение!

Колкото и да са полезни варените яйца, не прекалявайте с консумацията им по Великден. На седмица трябва да ядете максимум до 5.

Четете още:

Колко яйца да ядем на ден?

Преди Великден: Опасни ли са съставките на боите?

Отслабни през пролетта: Диета за плосък корем

Отслабни през пролетта: Точкова диета

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари