IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун залагат на фастинга

24 октомври 2019 08 50

Двете актриси гладуват 16 часа

Снимка: Instagram

Фастингът набира все по-голяма популярност и се практикува от хора в различни възрасти. Условието му е да не закусвате и да издържите близо 16 часа без храна. Диетолози споделят, че този режим има големи здравословни плюсове като намалява кръвното налягане и удължава живота.

Много хора го правят, защото по този начин губят и излишните килограми. Фастингът обаче може да не означава само да пропускате закуската. Ако не можете да издържите без ранно хапване, може да хапнете вечерята много по-ранно от обичайното и тогава да започнете фастинга.

фастинг

Снимка: iStock

Разбира се, не е задължително и диапазонът между първото и последното ви хранене да е 16 часа. Може да си разделите деня на две части и да гладувате в продължение на 12 часа.

6 тайни за горене на повече калории

Диетолози обаче предупреждават, че фастингът не се отразява еднакво на всеки. Според тях, някои хора функционират много по-добре, когато хапват по време на деня и това дори не им пречи на фигурата.

фастинг

Снимка: iStock

Явно обаче звездите Рийз Уидърспун и Дженифър Анистън се чувстват добре, когато не ядат в продължение на 16 часа. И двете актриси споделиха, че правят фастинга и не хапват нищо сутринта.

Вместо това, те започват деня си с кафе без захар или мляко, а понякога залагат и на здравословни сокове. В момента Анистън и Уидърспун промотират новия си сериал „The Morning Show“, който започва на 1-ви ноември в платформата Apple Tv.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

„Правя фастинг и затова не хапвам сутринта. Виждам голяма разлика, когато не слагам нищо в стомаха си в продължение на 16 часа“, казва Анистън пред Radio Times.

Тя споделя, че сутрините си започва около 9 часа със сок в ръка. „Днес, например, се събудих и изпих един сок от целина“, допълва тя. След това е нахранила кучетата, медитирала е и е тренирала преди да отпие от първото си кафе за деня.

Рийз Уидърспун откровено пред Натали Портман

За разлика от нея, Уидърспун започва малко по-различно сутрините си. Тя става в 5:30, събудена от сина си, който е на 7 години. Признава обаче, че ѝ е трудно да намери сили за тренировка толкова рано сутрин. „Днес просто изпих един сок и едно кафе“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on

Двете дами обменят опит и съвети за фитнес тренировките и обещават, че това е само началото към по-добра фигура. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари