IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато е студено, не пазете диети – не действат

14 ноември 2011 10 50

С гладуване без движение, нищо не става...

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Оказа се, че пазенето на строги диети през зимата е не само опасно (редуцира и без това по-бедната храна, следователно смъква имунитета), а и е безсмислено.

Специалисти в областта ви съветват да отложете диетите до по-топлите сезони, защото отслабването тогава е много по-лесно, отколкото през зимата.

Факт е, че масово жените предпочитат да не се хранят, вместо да започнат да се занимават със спорт, фитнес или друга физическа активност, но без активност, сами по себе си, диетите не действат.

Всъщност, това е и причината да слабеем по-ефективно, когато е топло: тогава пазим диета, но климатът ни предразполага да се движим много повече. През зимата обаче, гледаме да се скрием на топло колкото се може по-бързо и да мързелуваме, което влияе генерално на фигурата и метаболизма ни.

За да се поддържате във форма и през зимата, най-добре комбинирайте консумирането на естествени храни с някаква физическа дейност, която може да се изпълнява на закрито. Доста по-сложно е за изпълнение, но само тогава има ефект.

Автор - снимка

КоментариКоментари