Мислите, че отслабването се фокусира върху броене на калории? Не сте напълно прави. Да, числата имат значение, но не само калориите са това, което трябва да следите, за да сте в добра форма.

Следните неща също имат значение:

Времето, което прекарвате пред екрана/дисплея

Гледането на различни неща онлайн или на телевизора е обвързано със седене. Обездвижването не е добра идея, тъй като не води до висок разход на калории и само може да ви накара да консумирате допълнително някакви храни, улисани в това, което гледате на екрана. По-добре намалете времето, в което ровите онлайн на дивана или гледате телевизия и се опитайте да го замените с повече физическа активност.

Колко часа стоите прави

Ако работата ви е обвързана с много седене, то тогава отслабването ще ви се стори още по-трудна мисия. Седенето за дълго време намалява метаболизма и може да доведе до различни болести в дълготраен план. Изследвания са показали, че стоенето прав гори калории и ускорява намаляването на теглото. Опитайте се да стоите прави поне 2 часа на ден.

Колко вода пиете на ден

Приемът на вода е ключов по време на процеса на отслабване. Не само, че тя ви държи хидратирани, но и създава илюзорно усещане за ситост, което ви помага да ядете по-малко. Превърнете в свой навик пиенето на вода – опитайте да поемате около 2 л на ден. Може да разнообразите вкуса като добавите малко лимон или пиете кокосова вода.

Колко часа спите на денонощие

За да почива тялото ви и да може да функционира на пълни обороти, то се нуждае от 7-8 часа сън на денонощие. Ако не сте се наспали, сте по-склонни да се поддадете на изкушения и когато умората ви налегне, да вкарате енергия в тялото под формата на джънк фуд и бързи захари, които никак не са полезни и ще се отразят на теглото ви.

Колко чаши алкохол пиете

Чудили ли сте се защо след като спазвате строг режим и дори спортувате не получавате желания резултат. Сега се замислете колко чаши алкохол консумирате? Често хората, които искат да отслабнат, се фокусират върху храната, но не и върху течностите. Алкохолът е много калоричен и в дълготраен план при прекомерна употреба води до влошаване на здравето и болести.