IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малко йога за мега стегнат корем (видео)

29 декември 2011 12 00

Вярвате или не за няколко минути ще си спестите хиляди коремни преси

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Нова година е на прага ни и ни се иска да изглеждаме перфектно в елегантния си тоалет. Все още остават няколко дни, в които можем в домашна обстановка да стегнем тялото си в комбинация с подходящия лек следколеден режим, който вероятно сте предпочели след обилните празнични трапези. Ако искате да влезете в 2012-та с плосък корем и да го задържите такъв, наблегнете на следните упражнения, които ще редуцират мазнините в коремната област.

Пригответе се за най-доброто йога упражнение – „Планк". С него се натоварват коремните мускули.

Заставаме на лакти със свити колене, след което ги спускаме назад. За по-голямо натоварване, изпънете коленете над земята, повдигнете дупето и се задръжте на глезените (дупето не трябва да стърчи нагоре, а да е успоредно с пода). Всички коремни и задни мускули са натоварени в тази поза. Ако искате да стимулирате раменете, изправете лактите и застанете на ръце. Отново натоварваме коремната мускулатура.

Следва поза „Изтегнат планк ".

Облегнете едната, след което другата ръка на земята пред лицето и спуснете ханша. Тук имаме натоварване на корема в максимална степен. Повдигаме се, заставаме пак в изходна позиция, след което се обръщаме на една страна, повдигаме единия крак и получаваме „Страничен планк".

И така, само с няколко йога упражнения, коремът е стегнат, а самочувствието – вдигнато поне с няколко пункта!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари