IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хубав корем без любовни дръжки (видео)

10 април 2012 10 20

Три упражнения, за да се отървете от досадните паласки

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Коремът е едно от най-трудните места за стягане. Лицевите опори и коремните преси не винаги са достатъчни, за да ви докарат бърз и задоволителен резултат. А и често забравяме, че за стегнат и гладък корем, не трябва да работим само за горна и долна преса. Любовните дръжки също заслужават голямо внимание и упоритост, за да не падат катове паласки над стегнатите ви дънки и панталони.

За целта е нужно да прибавите 5-10 минутки към своята тренировка или пък да ги изпълнявате самостоятелно поне 3-4 пъти седмично.

А ето и какво трябва да направите:

Страничен планк с усукване.

Планкът е особено ефективен за стягане на корема. Застанете в поза за него и извъртете тялото настрани, така че гръбнакът ви да е изправен, а едното стъпало да е залепнало над другото и да не докосва пода. Краката също за изправени, а опорната ръка -опъната. Тази, която остава свободна, вдигате към тавана.

От тази позиция се опитвате да завъртите свободната ръка, така че да мине под опорната. Тялото се усуква с ръката, но позицията на стъпалата не трябва да се променя. След като усучете веднъж тялото навътре, после отново го връщате в изходна позиция.

Ако ви е прекалено трудно, можете да преместите единия крак (не опорния) една идея пред долния, за да разпределите тежестта. Останалата част от упражнението е същата.

Упражнението се изпълнява в 12-15 повторения за страна.

Противоположно усукване

То може да се изпълнява с помощта на медицинска топка, а ако нямате – с дъмбел или без никаква допълнителна тежест.

Легнете на пода със сгънати колена и отлепете стъпалата от повърхността, като запазите ъгъла в коляното. След това изправете гърба, сякаш ще правите коремни преси и започнете да усуквате в противоположна страна на колената ви (които са залепени едно за друго). Ръцете са долепени в юмруци пред гърдите ви, за да не си помагате с тях при усукването.

Ако имате топка, или друга тежест в държите отново пред гърдите си и усуквате заедно с торса.

Упражнението се изпълнява в 12-15 повторения за страна.

Докосване на глезените

Отново лежите на земята с крака свити в коляното. Този път те си остават подпрени на земята. Опъвате ръцете до тялото си и се опитвате да достигнете последователно глезените на краката си, като усуквате тялото на страни без да се прегърбвате.

Упражнението се изпълнява в 12-15 повторения за страна.

Приятна тренировка!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари