IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поработете за стегнат корем

20 април 2012 07 35

Кръстосани упражнения подобряват гъвкавостта и стягат корема

Снимка: wikihow.com

Снимка: wikihow.com

Сега ще ви припомним едно упражнение, което със сигурност не ви е непознато. Но покрай десетките вариации и идеи за стягане на корема, може би пропускате. Хубаво е, когато искате да стегнете определена група мускули да не се спирате само на едно упражнение. А да ги редувате, за да не привикне тялото ви на един тип натоварване и то да спре да бъде ефективно.

Един поглед към пилатес, може да разнообрази тренировката ви.

Както разбрахте, сега ще работим за стегнат корем. За целта легнете на постелка на пода и опънете единия крак във въздуха на 45 градуса, а другият свийте в коляното, като отново не докосва пода. Ръцете, главата и гърба са залепнали за повърхността.

Изходна позиция

Поставете ръцете зад главата си. Уверете се, че лактите сочат в двете страни, а не са се прибрали към ушите ви. Подгответе се за действие.

Повдигнете главата и раменете си нагоре, като лактите продължават да сочат встрани. Усучете тялото в посока към сгънатия в коляното крак, а след това върнете в изходна позиция. Опънете сгънатия крак, отново без да докосва пода и свийте другия. Усучете с другата ръка (противоположна на сгънатия крак) и се опитайте да докоснете коляното с лакът.

Отпуснете главата на пода в изходна позиция – краката не докосват земята. Вдишайте и издишайте 2-3 пъти и повторете цялата процедура отново.

Направете поне десет повторения всеки крак.

Спортувай с Elancyl!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари