IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Параолимпийските игри – решителност, смелост и силен дух

30 август 2012 14 40

Също така находчивост и хъс

Снимка: kuriositas.com

Снимка: kuriositas.com

Малко след като Летните Олимпийски игри в Лондон завършиха, идва ред на Параолимпийските игри. Те стартираха на 29-ти август. В тях се състезават хора с увреждания.

През следващите няколко седмици ще станем свидетели на най-мащабните и най-гледаните Параолимпийски игри до този момент. Това е уникална възможност хората с увреждания да покажат на света на какво са способни.

Също така чрез Параолимпийските игри се дава по-голяма гласност на проблемите и начина на живот на хората с увреждания. Олимпиадата не е само за спортистите, тя е за обществото, за всички хора. Затова е важно да се интересуваме, да гледаме игрите по телевизията, да обсъждаме с приятели.

Параолимпийските игри дават възможност на хората с увреждания да се чувстват пълноценни, да покажат качествата си и това, че са уникални. Също така Олимпиадата е шанс да се оспорят стереотипните възгледи на обществото.

Снимка: Dept Media Culture & Sport

Дани Уест, треньор и ментор, вярва, че няма как хората с увреждания да се почувстват равни с другите, освен, ако всички хора не работят в партньорство и не действат заедно.

На първо място обществото трябва да промени нагласите си и начина си на мислене. Като пример Дани Уест дава, че децата не учат нищо в училище за хората с увреждания и така в тях не се създава чувство за съпричастност и разбиране.

Снимка: Courtesy of Channel 4

За да се постигне желания успех, трябва да се продължи с образователната кампания и хората трябва да са достатъчно и добре информирани относно проблемите им. Също така обществото трябва да приеме хората с увреждания като равноправни негови членове.

Нека още веднъж се възхитим на силата на духа, героизма и решителността на тези хора, те заслужават не само равноправното си място в обществото, но и едно голямо признание то всички нас за огромното им желание за живот.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари