IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антигравитационна йога – упражнения във въздуха

9 ноември 2012 09 00

Йогата във въздуха е плод на въображението на американския хореограф и гимнастик Кристофър Харисън

Снимка: blogto.com

Снимка: blogto.com

Все по-голяма популярност в САЩ и Европа набира антигравитационната йога. Неин създател е американският гимнастик и хореограф Кристофър Харисън. Според него предимствата на антигравитационната йога са, че не се претоварват ставите, а в същото време се работи над желани области като коремни мускули и гръб.

За да се създаде ефектът на антигравитация се използват специални копринени хамаци, които висят на малко разстояние над земята. Те наподобяват пашкул, който служи като опора на трениращия. По този начин човек има свободата да прави различни видове упражнения, балансирайки единствено с помощта на хамака.

Едно от най-важните предимства на новия метод е, че той натоварва цялата мускулатура, като шансовете за травми са сведени до минимум. Всъщност антигравитационната йога е съвкупност от пилатес, танци, художествена гимнастика и йога. Чрез упражненията във въздуха вие култивирате своята гъвкавост и сила.

Снимка: blogto.com

Съвети:

1. Препоръчва се да посещавате часовете по антигравитационна йога на празен стомах, защото упражненията включват обръщания, превъртания и лежане по корем.

2. Трениращите трябва да са облечени с дълги удобни панталони или клин и тениска с къс ръкав, за да се избегнат така наречените „врязвания“ в кожата от хамака.

3. В началото може да се появи болка в бедрата, която с практиката отминава.

4. Хората с високо кръвно налягане или страдащи от глаукома не е препоръчително да тренират антигравитационна йога.

Снимка: blogto.com

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари