IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паричен план за спортна икономия

15 февруари 2013 13 00

Как да намалите разходите си за тренировки

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Спортът е основен елемент за един пълноценен и здравословен живот. Освен това обаче, той е и допълнителен финансов разход. За да не се лишавате от тренировки поради липса на средства и за да не разваляте спортния си режим, ние ви предлагаме няколко полезни съвета.  Ако съумеете да направите само няколко промени, веднага ще усетите парично облекчение. Ето как:

1. Намерете по-евтина фитнес зала

Първият и най-логичен начин да намалите разходите си за спорт е като потърсите по-евтина фитнес алтернатива. Проучете възможностите във вашия квартал, може би наскоро са отворили нов фитнес, който предлага чудесни условия на достъпни цени? По този начин ще пестите още време и гориво, тъй като ще посещавате много по-близък фитнес.

2. Присъединете се към тренировките във вашата компания

В случай, че работете в сравнително по-голяма компания, тя най-вероятно предлага спортни алтернативи за своите служители. Не е задължително това да бъде оборудвана фитнес зала, могат да бъдат курсове по танци, йога или тае бо. Консултирайте се с човешки ресурси, за да разберете какви възможности предлага вашата фирма на служителите си.

3. Взимайте си карта на промоция

Всеки фитнес предлага възможност за месечна карта, например. По този начин тренировките ви излизат доста по-изгодно, особено, ако тренирате редовно. Попитайте за тримесечна карта или дори за такава с годност половин година. По този начин инвестицията с повече пари накуп, ще ви се изплати във времето.

4. Откажете се от услугите на личен треньор

Естествено, тази привилегия е обвързана с по-голям разход. Повечето хора ползват услугите на личен треньор само в началото, когато започват да тренират. След това вие вече имате изграден режим, съвети за който вече не са ви необходими. Ако в даден момент имате нужда отново да се консултирате с треньор, може да го направите. През останалото време разчитайте на изградената рутина.

5. Инвестирайте в домашни тренировки

Отделете малко повече пари и купете няколко фитнес уреда, с които да тренирате у дома. Също така в интернет има достатъчно клипове с упражнения, така че няма да ви липсват спортни идеи. Ако ви се стори ненужно да харчите толкова много пари накуп, само помислете как инвестицията ви ще се изплати след известно време. Друго голямо предимство на домашните тренировки е, че спестявате време, което иначе отделяте да ходите и да се връщате от фитнеса.

6. Намерете си ново хоби

Достатъчно е хобито да осигурява физическо натоварване. Ходете на плуване, карайте колело, запишете се на курс по катерене. Изборът е ваш!

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари