IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Перфектни крака само за 2 месеца

9 май 2015 08 01

Лесно е и работи!

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Мили дами, лятото наближава и ако все още не сте започнали да работите за бикини-тялото си, по-добре се захващайте за работа. Най-трудната част за стягане и оформяне са бедрата и тялото, затова ще ви предложим една кратка, но ефективна тренировка именно за тях. Тя представлява 4 прости упражнения, които може да правите у дома и няма да ви отнемат повече от 20 минути. Бъдете постоянни и резултатите няма да закъснеят!

Клекове

Застанете изправени и отворете стъпалата на широчината на раменете ви. Пръстите на краката ви трябва да сочат напред. Започнете да клякате, като внимавате коленете ви да не изпреварят пръстите на краката ви. Тежестта е в петите, гърбът е изправен. Направете 15-25 повторения.

Напади

От изправено положение изнесете единият крак напред, така че коляното му да образува ъгъл от 90 градуса. Задният крак също трябва да остане сгънат в коляното на 90 градуса. Гърбът е изправен, а дланите прибрани до гърдите в юмруци, за да не ви помагат при движението. Изтласкайте се с предния опорен крак, за да се върнете в изходна позиция и след това повторете с другия. Направете по 15-25 повторения на крак.

Ходещи напади

Позицията на тялото е същата като при описаното по-горе упражнение, само че вместо да се изтласкате от земята с предния крак, прибирате задния до него и с него продължавате напред. Така с нападите се движите напред, вместо да стоите на едно място. (15-25 повторения на крак).

Махове с крака

Застанете изправени зад стол и подпрете длани на облегалката. Важно е тя да е достатъчно висока, та при тази стойка гърбът ви да е изправен. Стъпалата ви са едно до друго. Изнесете десния крак настрани, така че краката ви да стигнат височината на таза. Не сгъвайте коляното! Приберете в изходно положение и повторете 15-25 пъти. След това опитайте с левия крак. Първите 3 седмици правете по 2 кръга от упражненията, след това опитайте да повторите цялата конфигурация три пъти в рамките на една тренировка.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари