IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Личен опит: Не мога да избера между съпруг и любовник

19 септември 2020 21 00

Какво съветва психологът?

Снимка: Istock

Омъжена съм от осем години. Съпругът ми е единадесет години по-възрастен, много грижовен и надежден, имаме добри отношения. Но вече четири години имам връзка с друг мъж, по-млад от мен. Той иска да напусна съпруга си и да създам семейство с него.

Просто не мога да избера, обичам и двамата, но по различни начини. Съпругът ми за мен е по-скоро баща. И изпитвам силно влечение към друг мъж. Имаме много общи интереси, но при него няма увереност в бъдещето. Помогнете ми да реша.


Вера, на 29 години

Вера, ти водиш двойствен живот четвърта година, мъжът ти все още ли не забелязва нищо? Отчасти вие сама отговорихте на собствения си въпрос – всичко зависи от това, което очаквате от живота. Ако искате въображаема стабилност, изберете съпруга си. Въображаема, тъй като подобен съюз може внезапно да се разпадне. Един ден някой от вас – може би този път съпругът ви, ще се умори от липсата на чувства и ще реши, че му е по-удобно сам.

Едва ли е възможно да се предскаже как ще се развият отношенията с любимия ви, ако изберете него. Сега изглежда, че между вас има повече честност и откритост, отколкото в отношенията със съпруга ви.

Осем години брак са много. Мисля, че ще бъде полезно да се консултирате със семеен психолог. Мислите ли, че съпругът ви ще бъде изненадан, ако му кажете, че семейството е в беда? Помислете какво бихте направили, ако другият мъж не ви е предложил брак. Бихте ли се осмелили да напуснете съпруга си?

Ситуацията не е лесна. В тази връзка са замесени трима и един от вас определено ще бъде наранен, независимо какво решение ще вземете.


Лариса Харланова, психолог

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

йокин ( преди 3 години )
Много препяствия,сте преодолели,през много трудности,преминали,със съпруга си,не го наранявайте.Особено ако не пия,а и не ви малтретира.Вярно,че насила,никой не можеш задържа,нооооооооооо,мисли,с главата си.Не като мъжете,с оная си работа.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар