IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 знака, че губите себе си във връзката си

10 октомври 2020 21 00

Да си част от двойка не означава, че трябва да загубиш своята идентичност

Istock

Успешната романтична връзка може да добави много стойност в живота на човек. Освен споделена любов, тя може да му донесе голямо щастие, радост, удоволствие, забавление, подкрепа и уважение.
Понякога обаче, ако човек попадне на доминиращ партньор, той може неусетно да започне да губи себе си в тази връзка. Лошото е, че след време той ще съжалява, че не е успял да постави граници още в началото на отношенията.

Ето и кои са ясните знаци, че макар и щастливо влюбени, вие сте започнали да губите своята идентичност:

1. Съобразявате се с всички желания и изисквания на своя партньор

Ако вашият партньор взема всички решения във връзката ви, независимо колко големи или малки са те, това е знак, че губите себе си. Нормално е да искате да угодите на човека, когото обичате, но също така трябва да желаете и собственото си щастие. Това означава, че невинаги трябва да поставяте собствените си желания на второ място. Търсете компромис. Дори партньорът ви да се опитва да доминира, ако ви обича истински, ще се научи да се съобразява с вашите нужди.
Сигурно е, че сте започнали да губите себе си във връзката, ако угаждате за всичко на любимия – позволявате му той да избира филмите, които гледате, местата, на които излизате и дори марката тоалетна хартия, която купувате. Нещата могат да станат още по-зловещи, ако се поддадете на сексуални изисквания, които не ви допадат, ако се примирите с изневери, ако напуснете работата си, за да задоволите неговата ревност и т. н.

2. Вашите собствени цели и мечти са се изпарили

Ако преди сте си мечтали да пътувате около света, ако сте имали цел да стартирате собствен бизнес и др., но сте похарчили спестените пари, за да купите мечтания автомобил на своя партньор, то това е знак, че губите себе си в тези отношения.
Всеки човек си има собствени мечти и планове за живота си. Някои са краткосрочни, други са по-дългосрочни. Ако усетите, че целите, които някога сте имали, са се изпарили неусетно, то вие може би напълно сте забравили за тях. Или може би си спомняте какви са били мечтите ви, но имате удобно оправдание защо е трябвало да се откажете от тях. Замислете се, дали не сте се отказали от плановете си, просто защото партньорът ви не ви е подкрепил.

3. Не помните собствените си вкусове, антипатии, мнения и т. н.

Ако навремето, преди да започнете връзка с настоящия си партньор, сте имали категорично мнение за нещо или някого, изпитвали сте неприязън или симпатия към даден човек, но днес се чувствате различно, то вероятно сте загубили себе си във връзката. Не е добре да не помните собствените си мнения, в полза на това да споделяте тези на вашия партньор. Ако се съгласявате с убежденията на своя любим или сте склонни да промените мнението си за нещо, за да сте в синхрон с неговото, то вие сте преминали границата.

4. Недоволни сте, но се страхувате да го признаете

Може би най-ясният знак, че губите себе си във връзката, е когато се чувствате нещастни, но се страхувате да го признаете пред себе си.
Нито една дългосрочна връзка не е щастлива 100% от времето. Можете да бъдете нещастни няколко дни или седмици в отношенията си и това не е страшно. Лошо е, ако не смеете да изразите негативните си чувства пред своя любим, за да не го нараните. В крайна сметка, ако той ви обича, би трябвало да ви разбере.

5. Отдавате се на разсейване

Когато човек е нещастен във връзката си, той се чувства объркан, ядосан и/или уплашен. Ако той не желае да изрази чувствата си пред своя партньор, възможно е да започне да се разсейва по различни начини.
Отвличането на вниманието от негативните чувства може да се окаже доста нездравословно. Човек може да започне да пие повече алкохол, да се храни твърде обилно, за да успокои емоционалните си сътресения. Може да започне да работи дълги часове, за да избегне срещата си с партньора у дома и др.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари