IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секс за една нощ: 5 любопитни факта

19 юли 2021 18 00

Сега е сезонът на неангажиращите, но носещи удоволствие отношения

Istock

Неангажиращият секс или т. нар. свалка за една нощ е невероятно горещо преживяване и то без никакъв ангажимент. Този вид секс не носи допълнителни отговорности, а само удоволствие и неслучайно през последните години все повече хора го избират.

Разбира се има хора, които обичат случайния секс, защото се нуждаят от него, без да се налага да влагат емоции в отношенията. Други хора пък не са съвсем сигурни дали го харесват, но пак се случва да го практикуват.

И така, ето някои доста интересни факти за секса за една нощ:

1. Някои хора са просто по-похотливи

Интересното е, че някои хора всъщност имат по-голямо желание за секс от други, по-похотливи са и са по-склонни към практикуването на неангажиращ секс. Тези хора имат предопределен интерес към небрежния секс и поведението им обикновено го показва. Те обичат да си доставят този тип удоволствие, дори и да е за кратко време. Логично, те са и по-склонни към флиртове и по-лесно се възбуждат, в сравнение с други хора.

2. За жените е по-важна „горещата“ визия на партньора им

Смята се, че жените се оглеждат наистина за „горещи“, секси партньори, когато искат секс за една нощ. Ако една жена е твърдо решена да се забавлява с неангажиращ секс, тя няма да го направи с когото ѝ попадне, а наистина ще се огледа за очарователен и мъжествен представител на силния пол. Мъжете, от друга страна, са готови да правят секс, независимо от това как изглежда партньорката им, независимо дали е привлекателна, дали е техен типаж и т. н.

3. Жените се чувстват по-използвани след секс за една нощ

Дори ако дадена жена е склонна да практикува неангажиращ секс, тя пак може да се почувства използвана и/или унижена след това кратко преживяване. Смята се, че по-малко жени се чувстват позитивно настроени след секс за една нощ, в сравнение с мъжете. Причината е, че дамите са по-уязвими и са склонни да смятат, че са отдали тялото си за удоволствието на другия партньор. Този начин на мислене цари от векове и е свързан с манталитета, че женското сексуално желание не трябва да бъде поощрявано.

4. Жените с по-едри бедра са по-похотливи

Британско проучване разкрива, че жените с по-широки, едри бедра са по-склонни да практикуват приятен, неангажиращ секс. Този тип дами обикновено имат по-голям брой сексуални партньори. Привлекателните мъже, за които се смята, че са от вида „мачо“ също имат по-големи шансове за привличане на партньорки за една нощ и по-рядко имат желание да се включват в пълноценна, сериозна връзка.

5. Има фина граница между неангажиращия секс и депресията

Хората, за които е установено, че се борят с депресивни мисли, често избират безсмислени, лишени от емоции отношения, какъвто е сексът за една нощ. Лошото психично здраве, както и ниското самочувствие играят основна роля при хората, които си търсят неангажиращ секс, защото този вид отношения повдига увереността им, макар и за кратко.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

pipinana1 ( преди 2 години )