IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Намерете сродната си душа с тази лесна стратегия

23 януари 2024 18 00

Ако търсите вашата половинка за цял живот, на правилното място сте

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако сте като повечето дами, родени през 90-те години, най-вероятно имате някъде у дома дневник, където сте си записвали всяко нещо, което ви се е случвало в училище. Първите любовни трепети, първата целувка, първото кино с момчето на мечтите ви. Всичко това е старателно описано, заедно с мечтите за грандиозна сватба, подобна на тази от всеки един романтичен филм. 

С напредването на годините и навлизането в реалността обаче ситуацията става малко по-сложна от това, което сме си представяли. Може би вече сте отминали годините, на които сте смятали, че ще сте омъжена дама с деца. Вместо това все още търсите своя принц на бял кон, докато до този момент сте целували само жаби, които така и не се превръщат в красив съпруг. 

Запознанствата, ориентирани към брака, влизат в действие, когато хората започнат да копнеят за партньорство, за което знаят, че ще завърши със сватбено блаженство. Намирането на този, с когото ще прекарате остатъка от живота си обаче, не е толкова лесно, колкото изглежда на телевизора. Срещите с цел брак са по-ангажиращи, тъй като изискват намерение, отдаденост и способност да отхвърляш хора, които може да са страхотни, но просто да не са за теб. 

Според експерти по запознанства, намирането на правилния човек е свързано с това да знаете какво искате от любовния си живот и да бъдете непоколебими в тази мисия. Даяна Хофман, сертифициран треньор по запознанства, казва „Ако не излизате с цел дълготрайна връзка, вие вероятно само губите както вашето, така и времето на тези, с които се срещате“. 

И въпреки че със сигурност няма нищо лошо в това да излизате на срещи за забавление, да се срещате с нови хора или дори да научите повече за себе си, може да не намерите „единствения“ по този начин. Така че, ако постоянно се надявате, че следващата ви първа среща ще бъде и съдбоносна, помислете за срещи с хора, които са потенциални съпрузи. Няколко експертни съвета могат да ви помогнат в тази област. 

Какво означава „срещи за брак“?

За да не се объркат с уговорените бракове, срещите за женитба са свързани с излизания с намерението да опознаете някого достатъчно добре, за да разберете дали той е подходящ за дълготрайна връзка, която да завърши със сватба. Най-вероятно вие или ваша приятелка сте преминавали през фаза на неангажиращи отношения с цел забавление. В срещите за брак обаче този елемент се елиминира, за да бъде заместен от желанието за нещо стабилно и дълготрайно. 

двойка, любов,

Снимка: iStock

Вместо да ходят на срещи за мимолетни връзки или просто защото им е скучно, хората, които излизат с цел дългосрочно партньорство, са по-ангажирани в развиването на връзката. Те обмислят добре върху това на кого да посветят времето си и избират да се срещат само с хора, с които могат искрено да почувстват, че имат допирни точки и възможност за общо бъдеще. 

Експертни съвети за срещи за брак

Не сте сами в търсенето

В наши дни повечето запознанства започват онлайнв приложения или пък в социалните мрежи. По-голямата част от деня прекарваме в изпращане на съобщения с обекта ни на желание с надеждата, че потенциалната химия ще се зароди както в интернет, така и в реалния живот. Ако имаме късмет, връзката прераства в ексклузивно партньорство. Въпреки че се превърна в относително често срещана практика, случайните срещи или тези с цел сексуално удовлетворение не са за всеки. 

„Повечето хора започват да излизат с мисъл за брак. Разбира се, винаги има изключения от правилото, но като цяло хората по света все още обичат традициите и сключването на брак е една от тях“, казва експертът по запознанства Талия Уимет. 

романтика

Снимка: iStock

Въпреки репутацията, която онлайн приложенията имат, те все още могат да бъдат предпоставка за сватбени камбани за някои хора. Според проучвания, намирането на дългосрочен партньор или съпруг е основната причина възрастните да използват приложения за запознанства. Така че, ако и вие търсите любовта по този начин, знайте, че не сте сами. 

Бъдете откровени в намеренията си

Ако сте си направили профил в приложения с цел да намерите сродната си душа, вероятно не се интересувате от повърхностни разговори и мимолетни връзки. Предложенията за „филмова вечер“ или излизане на по питие, което ще завърши с общо прибиране винаги звучат изкушаващо, но ако крайната ви цел е съвсем друга, бъдете откровени в намеренията си. 

Когато се чувствате готови да се впуснете в срещи с намерения за стабилност, кажете си какво търсите още в началото на разговора с другия човек. Първата среща трябва да е забавна и лека, за да видите дали имате химия помежду си. Ако всичко се получи добре и се уговорите за втора среща, тогава може да зададете няколко важни въпроса на потенциалната си половинка. Обсъждането на вашите желания и цели може да предотврати всякакво объркване или несъответствие. Освен това ще гарантира, че никой от вас не си губи времето или енергията. 

среща

Снимка: iStock

Хофман обяснява, че като се насочите към изграждането на живот с някого, не само ще привлечете към себе си хора със същите намерения, но ще започнете да организирате романтичния си живот и ходенето по срещи по съвсем различен начин. Ако изразявате ясно и непримиримо целта си за дългосрочна връзка, хората, които се интересуват от същото, ще ви приемат като по-сериозен човек, а тези, които не търсят същото, ще напуснат живота ви, и това е хубаво нещо. Проблемът е, че сме толкова загрижени да бъдем харесвани, че не желаем да изразим това, което наистина искаме – понякога, докато не стане твърде късно да се поправим.

Психологът съветва: Как да преживеем несподелена любов

Как да изградите по-стабилна връзка през 2024 година

Шестте не толкова красиви, но нормални етапа на раздялата

Не пренебрегвайте стандартите си

Много от нас са ходили на срещи, от които са нямали търпение да си тръгнат. Комуникацията не върви, атмосферата е напрегната и единственото, което се чува, е тракането на вилиците по чиниите. Просто усещаме, че връзката няма да потръгне още тук и сега. Независимо дали мъжът, с когото излизате, не е този, за когото се представя, или просто не усещате привличането, което искате, важно е да не забравяте, че вашите стандарти не бива да се пренебрегват или свалят. 

Бъдете смели и ясни за това какво искате от една връзка още в началото на взаимоотношенията ви и ако видите, че някой не е съгласен с това, не се опитвайте да промените мнението му или да му доказвате, че трябва да иска нещо различно. Ако например се срещате с някого, когото харесвате, и научите, че той никога не иска деца, но вие искате, не е във ваш интерес да останете с него с надеждата, че ще можете да промените решението му след време. 

любов

Снимка: iStock

Зачитането на вашите нужди и желания е от ключово значение за воденето на здравословен романтичен живот, но също така е важно да се замислите дали наистина сте готови да започнете толкова сериозна връзка. Ако имате високи стандарти за потенциалните си партньори, направете оценка и на себе си. Можете ли да осигурите същото за другата страна? Ако отговорът е не, отложете срещите, докато разберете, че можете да поддържате силно и здраво партньорство. 

Манифестирайте мечтаната си връзка

Когато търсите потенциален съпруг, мисленето ви е от ключово значение за създаването на любовна магия. Манифестирането на партньор може да изглежда като записване на важните за вас характеристики в един мъж или дори подобряване на профила ви в приложенията, за да стане ясно, че търсите нещо сериозно. Правилният партньор ще бъде привлечен от вашите желания, защото той също търси това. 

любов

Снимка: iStock

Когато визуализирате партньора, който желаете, опитайте да използвате положителни утвърждения. Можете да ги кажете на глас или просто да затворите очи и да си представите как прекарвате време с този идеален за вас човек. Когато вярвате в това, което казвате, е по-вероятно да излъчвате енергията, необходима за превръщането на мечтите в реалност.

За още новини от света на звездите и стила на живот последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Иво Н. ( преди 2 месеца )
Много знаеш ти пък малка фръцла
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар