IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6-те основни неща, които отблъскват мъжа от жената

24 май 2024 16 30

Кое женско поведение е най-отблъскващо?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Повечето мъже не се примиряват с някои женски поведения, които не заслужават или поне не задълго. Те не се задоволяват с арогантни жени с ниски стандарти, които постоянно се оплакват.

Не е тайна, че мъжете и жените имат различни вкусове, когато става дума за противоположния пол. Въпреки че няма единна формула за това какво представлява „перфектната жена“, има определени качества и поведения, които са просто едно голямо НЕ за мъжете.

Нека да разгледаме по-подробно от гледна точка на една жена, какви качества и поведение мъжете намират за най-отблъскващи:

1. Жена с арогантно поведение

Първо: нека изясним, че арогантността не е същото като увереността. Арогантната жена ще каже на мъжа какво да прави, но уверената жена очаква нейният мъж да знае какво да прави, защото тя знае какво предлага.

Арогантната жена се опитва да командва мъжа си, което е много безсмислено. Правейки това, тя му създава впечатлението, че мнението му няма значение за нея, което от своя страна предизвиква несигурност.

Да бъдеш арогантен идва с много недостатъци, но най-важният е, че изглеждаш студен и незаинтересуван. Ето защо мъжете не могат да се отворят и да развият дълбоки чувства към такава жена или да усетят емоционална близост с нея.

2. Жена, която обожава драмата

Колкото и тривиално и клиширано да звучи, кралиците на драмата всъщност могат да бъдат доста неприятни, особено за мъжете. Някои мъже смятат, че трябва да отбягват кралиците на драмата, защото те ще искат да се възползват от тях, докато други са отблъснати от такива жени, защото не искат твърде много мелодраматичен хаос в живота си.

Лесно е да се разбере защо мъжете се чувстват зле около такива жени – в крайна сметка никой не обича да се напряга твърде много с излишна драма.

Емоционалните изблици и преувеличенията са просто едно голямо НЕ за всеки мъж. Мъжът просто обича идеята за нормален, спокоен делник, вместо да се съобразява с жена, която постоянно ще създава проблеми от нищото. Така че, ако сте едно от тези момичета, определено е време да се промените!

3. Жена преследвачка

Като хора мозъците ни са обусловени да вярват, че нещо е ценно само ако е трудно за постигане. В този ред на мисли твърде „лесните“ за завоюване жени не са особено привлекателни за мъжете.

Ако една жена изглежда по-настъпателна и заинтересувана в отношенията и засипва мъжа с обаждания и съобщения през цялото време, като се отнася към него като към приоритет номер едно в живота си, преди той наистина да има такава роля, то той може да бъде отблъснат и да избяга.

Истината е, че по-безгрижната и труднодостъпна жена винаги е по-интересна от тази, която се държи отчаяно. Тва не означава, че не трябва да показвате и/или проявявате интерес към мъжа, но просто трябва да се наслаждавате на преследването от негова страна, а не инициативата  да бъде у вас.

4. Твърде нуждаеща се жена

Нуждаещата се жена е доста отблъскваща и рядко има мъж, който да иска да остане до такъв тип момиче. Става въпрос за жените, които се държат така, сякаш не могат да функционират без  половинката си.

Те проявяват набор от странни поведения, които са трудноразбираеми за мъжа. Така че, помислете за това, има смисъл защо това е едно от най-отблъскващите женски поведения. Без значение колко други качества имате, ако станете „твърде прилепчива“ към своя партньор, връзката ви бързо ще  се превърне в истински кошмар за него.

Твърде натрапчивата привързаност води до редица проблеми, от несигурност и ревност до липса на доверие, а качествените мъже просто нямат време да се справят с тези неща.

5. Вечно мрънкаща жена

Мъжете мразят, когато жената непрекъснато се оплаква, има негативно мислене или клюкарства грубо за някого… Всички тези поведения могат да бъдат голяма пречка за успеха на връзката.

Просто е: мъжете просто не обичат да са около някой, който винаги е негативен и песимистичен. Всяка връзка се нуждае от определено ниво на положителна енергия, за да процъфтява и мрънкането през цялото време няма да ви доведе доникъде.

Мъжът ще ви възприема за досадна, кисела жена, която се заяжда без причина, а освен това ще има чувство, че той е отговорен за вашето нещастие, което още  повече ще го отблъсне от връзката.

6. Жена, която говори, но не изслушва

Мъжете обичат жената да ги кара да се чувстват чути и разбрани. Ето защо, ако една жена не може да изслушва партньора си, а само говори, това не е добър знак за продължителността на отношенията.

Да бъдеш добър слушател е знак за зрялост и емоционална интелигентност, а качествената комуникация в една връзка е от основно значение. Ако не желаете да слушате своя партньор и не се интересувате от чувствата и емоциите му, от проблемите и успехите му, това е сигурен знак, че той ще изгуби интерес към вас рано или късно.

За още новини от света на отношенията и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари