Сексът с непознат или само за една нощ си има своите предимства – изпитваш удоволствието, от което се нуждаеш, без да се ангажираш емоционално с човека, с когото спиш. Но колко качествен е той? Оказва се, че колкото по-добре се познават двамата в леглото, толкова по-добър е сексът между тях. Ето защо интимните взаимоотношения при хората, които са заедно от дълго време, са по-страстни.

Предимството на обвързаните е, че знаят какво обича другият и заедно могат да изпробват нови фантазии. Освен това те не изпитват напрежението, което го има на среща и секс с непознат, а се наслаждават на всяко едно усещане.

Ако първия път с новото си гадже не е като по филмите и въобще не ви харесва, не се притеснявайте. Причината е, че вие не сте наясно с предпочитанията на другия. От друга страна той може да не харесва определена поза, но за да не развали момента, да се съгласи на вашето предложение и така да изпитва дискомфорт само и само, за да не се изложи.

Сексът не може автоматично да стане по-качествен, ако се обвържете, но може значително да се подобри, ако е с един и същи човек.

Ето три обяснения защо сексът е по-удовлетворяващ, ако сте в по-сериозни отношения:

По-добра комуникация = по-хубав секс

Това доказва проучване, проведено в Медицинския университет във Виена, обхващащо жени в дългосрочни взаимоотношения. Те са поддържали дневник заедно с партньорите си за своя сексуален живот. И двете страни съобщават за засилено сексуално удоволствие, което според учените се дължи на това, че двойките имат по-добра комуникация помежду си, докато при непознатите тя липсва.

Още по темата

„Дори задължението да си водят дневник подобрява секса помежду им, защото преди да ни предадат резултатите, двамата виждат какво е написал другият и със сигурност умуват какво могат да променят или подобрят“, коментира д-р Михаела Байер-Едер, ръководител на изследването.

Необходими са време и усилия, за да може наистина да опознаете партньора си

„Няма човек, който да е отличник в секса. Всичко зависи от двамата, казва Никол Праус, главен изследовател в лабораторията за сексуална психофизиология и афективна невронаука в Калифорнийския университет. Според Праус единственият начин да правите по-хубав секс е да слушате партньора си. Междувременно изследователката и колегите ѝ изтъкват, че жените изпитват оргазъм по-често, когато са обвързани, а не когато преспиват със случайни мъже. Те стигат до заключението, че това се дължи на факта, че жените са склонни на сексуални фантазии, когато са обвързани.

Безопасният секс е по-хубав

Установено е, че безразборните интимни контакти невинаги са безопасни. Когато мъжът и жената се пазят, те са по-спокойни и не напрягат мислите си с тревоги за забременяване и болести, които се предават по полов път. Така се наслаждават повече на случващото се и сексът е по-продължителен.