IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не получавате достатъчно в леглото? Какво да направите?

25 октомври 2019 18 00

Говорете открито за проблема

Istockphoto

В началото на връзката сексът е страстен, романтичен и забавен. С всеки следващ път има какво ново да научите или получите от половинката си, но с течение на времето започва да става леко скучен. На какво се дължи това?

Липсата на достатъчно свободно време, умора, неправилно избрана позиция, влошено здраве или несигурност във връзката, могат да бъдат причина за това да не получавате достатъчно в леглото.

Според данни на „Journal of Sex Research“, 27 процента от жените и 41 процента от мъжете в САЩ са сексуално незадоволени. В такива случаи има два варианта – или заменяш партньора с някой друг, с когото да опиташ нещо ново в секса, или говориш открито за проблема и заедно търсите решение.

Ако се замислите, вие може да намирате секса за скучен, но половинката да не смята така. Всичко идва от разбиранията на хората за секса, които рязко се различават. А това може да е проблем за отношенията на мъжа и жената.

Така например за някои липсата на романтика е началото на скучния секс. Ако меденият ви месец е последното време, в което сте били неотразими в леглото, а от него са минали години, замислете се какво може да направите, за да върнете искрата между вас.

Първата и най-важна стъпка да подобрите сексуалния си живот, е да започнете открит разговор. Ако сте простили на мъжа си за изневярата и продължавате да живеете заедно, дори може да си позволите да попитате какво му липсва, за да спи с друга. Поставете картите на масата и не се срамувайте да попитате кое го дразни или какво очаква той от вас, а вие не го правите.

Понякога нежеланието на мъжа или жената да правят секс, могат да се дължат на чисто здравословен проблем. Онова, което да направите е, да окажете подкрепа на другия.

Телевизор в спалнята – по-малко секс

„Нека не се заблуждаваме – нито аз, нито ти си доволен от секса“, „Искаш ли да опитаме нещо ново?“, „Наистина ли изпитваш удоволствие по време на секс с мен?“. Това са въпросите, които трябва да бъдат зададени.

Също така, ако бъдете достатъчно откровени, а не нападате (избягвате конфликта), ще получите отговорите на вашите питанки. Иначе рискувате да внесете напрежение и да се скарате.

Липсата на сън пречи на намирането на половинка

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари