IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Помощ! Какво да правя след секс с приятел?

31 октомври 2019 18 00

Терапевт дава съвети

IStockphoto

Няма приятелство между жена и мъж. Това твърдят много хора, които по някакъв начин са загубили скъп човек. Всъщност, подобен съюз не е невъзможен, но когато се появят привличане или чувства, приятелството завършва със секс. А после е трудно да поддържаш нормални отношения с този, с когото си бил в леглото.

Сексът с приятел е рисков. Малцина са онези, които успяват да продължат това във връзка или се държат както преди. Колкото и да се старае човек, остава едно неудобство. Ако все пак се случи, че изпитате нещо повече, трябва внимателно да обмислите какво да правите. Когато човекът, с когото сте играли заедно и споделяли най-съкровените си тайни, настоява да спите, помислете какви ще са последствията.

Какво да правите? Как да постъпите, за да не развалите приятелството си? Брачният консултант Виена Фараон дава съвети как да излезете най-добре от ситуацията, в случай, че вече сте стигнали до секс.

Бъдете честни с намеренията си

Първо, трябва да бъдете честни със себе си и другия. Според специалиста, много често ние се опитваме да изманипулираме ситуацията. „Ние си казваме, че сме окей, но всъщност не сме“. В тази връзка, ако смятате, че сте направили огромна грешка, споделете го с другия. Не се обвинявайте и не се залъгвайте, че всичко ще е постарому.

Защо той/ тя е различен/на?

След като сте спали заедно, помислете какво ви е накарало да го направите. Опитайте се да си отговорите на въпроса с какво той/тя е по-различен/на от останалите ви приятели. С това ще си дадете и ясна сметка може ли да имате романтична връзка.

Не се заблуждавайте

Отново става дума за искреността. По думите на Фараон, понякога човек се заблуждава, че щом е имало секс, нещата могат да прераснат във връзка. Но другият може да не мисли така. „По-точно, ние мислим, че щом този човек прекарва повече време с нас, ще иска да се обвърже“, казва терапевтът пред MensHealth.

Секс за отмъщение... Струва ли си?

В много от случаите няколко чаши алкохол могат да вкарат вас и най-добрия ви приятел в леглото. Дори и да не изпитвате чувства към него/нея, не се заблуждавайте, че това се е случило, защото и двамата сте влюбени.

Брачният консултант изтъква, че чувствата са относително понятие и един интимен контакт не бива да ви кара да смятате, че той/тя ще тича след вас.

Говорете за промяната

„Ако нещо се промени, забележете го и го назовете с истинското му име“, казва Фараон. По думите ѝ, разговорите след секс са неудобни, но и наложителни. И двамата бихте оценили това, че другият има смелост да продължи напред и да разговаря за онова, което се е случило. Когато другият се държи студено или вече не иска да се вижда с вас, кажете му, че не одобрявате подобно поведение.

Съвети за щастлив брак, които не бива да слушате?

„Не е нужно да прекалявате с комуникацията и да сте постоянно заедно, но отворената линия на общуване е по-добър избор, отколкото отрицанието“, посочва още специалистът.

Поемете риска/последствията

Ако всичко е било за една вечер или другият си има половинка, с която иска да продължи, поемете последствията от постъпката си. В случай, че искате връзка, рискувайте и се борете за нея. А ако пък желаете да запазите приятелството си, не оставяйте на едно неразумно решение да разваля приятелството ви. Докажете, че сексът няма да развали онова, което сте изградили като приятели с години.


Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Смилена Татарска ( преди 4 месеца )
Спала съм с всичките си приятели, защото искам да се чувствам най-желаната и да карам всички да ми завиждат и да ме ревнуват. Чувствам се като богиня.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар