IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Екстроверти или интроверти – кои правят повече секс?

21 ноември 2019 18 00

Едните привличат противоположния пол със загадъчност

Екстроверти или интроверти – кои правят повече секс?

Всеизвестен факт е, че интровертите по-трудно си намират половинка. Те са срамежливи и по-затворени, като обичат да си стоят вкъщи. Не са от най-комуникативните, а как ли върви интимният им живот? Според германско проучване, техните сексуални предпочитания се различават значително от тези на екстровертите.

По данни на изследването, екстровертите или онези, които предпочитат да бъдат сред хора и да се изявяват пред публика, имат по-добър сексуален живот от интровертите. Техните интимни контакти са средно 5,5 пъти на месец, в сравнение с 3 пъти за интровертите.

Според сексолога Ханс Юрген Айзенк, екстровертите не само, че правят повече секс, но и имат по-голямо разнообразие в позите. В своята книга „Сексът и личността“, той посочва, че по-общителните натури са склонни да изневеряват повече. И доказва, че това им е заложено генетично.

От друга страна, мъже и жени на различна възраст посочват, че са правили невероятен секс както с екстроверти, така и с интроверти. Въпреки че по-затворените държат на откровените разговори и романтиката, те също могат да бъдат страстни в леглото.

Според психолози обаче, интровертите са по-загадъчни и именно затова привличат повече противоположния пол, в сравнение с екстровертите.

Сексът – важен и за двата пола, предпазва от редица болести

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари