IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Учените съветват: Двойките да спят в отделни легла!

27 декември 2019 10 40

Според специалисти това заздравява връзката и подобрява психичното здраве

Снимка: Pexels

Партньорите е добре да имат отделни легла. Това съветват учени от екипа на д-р Нийл Стенли. Според специалистите е добре двойките да не съвместяват съня си, за да имат по-добра връзка и здраве, пише в. "Daily Mail".

Според д-р Стенли, една трета от прекъсванията на съня се дължат на действията на партньора в общото легло. Специалистът проследява навиците за спане на британците повече от 35 години и затова препоръчва не само да се спи в отделни легла, но и в отделни стаи. Само по този начин партньорите могат да си гарантират по-продължителен и здравословен сън.

Като начини за пречене по време на сън, ученият изтъква хъркане, придърпване на постелята или лягане по различно време в общото легло. Отделните места за сън биха предотвратили и т.нар. "разводи заради нарушен сън" и би помогнало на двойките за подобряване на психичното им здраве.

В предишно изследване на специалисти от медицинския университет "Парацелз" в Германия е установено, че брачните проблеми и тези, свързани със съня, са взаимно обусловени. В наши дни около петнадесет процента от брачните двойки спят отделно не заради лоши отношения, а заради по-здравословен сън. Тези от тях, които страдат от недоспиване, по-често се развеждат.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

марка whispulla ( преди 4 години )