IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Летни рокли – кои тенденции да следвате?

10 юли 2020 11 00

Ето 4 тренда, които не бива да пропускате

IStockphoto

Да, пролетта ни определено беше странна. Заради изолацията така и не сложихме любимите си дрехи, а за нови дори и не мислехме. Сега, когато се връщаме отново към нормалния живот и се стараем наред с това да спазваме ограниченията, е време да обновим гардероба. Време е за летни рокли, с които да отидем на разходка или на море. Все пак животът продължава!

И тази година по-леките материи, които държат прохлада и са изключително удобни, ще дадат предимство пред изкуствените. При това някои стари модни трикове ще се завърнат отново. 

Може да се каже, че по-нестандартните, асиметрични модели, ще са най-актуални. Освен голия гръб при някои, дупките над гърдите или по талията, също ще е търсен ефект. 

Роклите тип ризи – било то със или без ръкави в различна дължина, ще виждаме в най-различни стилове. Освен дънковите, доста модерни в момента са тези в цвят каки или пък моделите, които са по-широки, на няколко пласта. 

лято, пътуване,

IStock

Ако сте разчистили място в шкафа или някои летни рокли са ви големи или отеснели, време е за пазар. Но преди това вижте няколко тренда, които не бива да пропускате при избора си: 

1. Сатен и тънки презрамки 

Сатенените нощници и потници бяха хит преди няколко години. Сега отново се връщат на мода, при това не са за носене само вкъщи. Из магазините ще срещнете модели от сатен с тънки презрамки, които са много леки и ефирни. 

Късите и дълги летни рокли от сатен не стават за носене в офиса, но са идеални за излизането ви на някой бар или за морската ви почивка. 

2. „Торби“

Летните рокли тип „торба“ не са нещо ново. Но през лято 2020 те също ще се носят. Те най-често са в черен цвят, със стопове, дълги връзки и тик-так копчета. Но има и по-свежи модели в по-пъстри цветове. 

3. Буфан ръкави 

Преди доста актуални бяха ризите с огромни ръкави. Сега буфанът идва при различните модели рокли. 

Колкото по-големи и набрани са ръкавите, толкова по-добре. Дължината на роклята няма кой знае какво значение, но по-често срещани са тези до коляното или малко под него. 

3. Наслагване на цветове/дъга

Летните рокли, създадени от няколко пласта, като всеки следващ се разширява са едни от най-актуалните за сезона. 

Има едноцветни рокли от този тип или с  флорални мотиви, които се носеха и преди, но това лято по-модерни са тези, при които има наслагване на няколко цвята, най-често 3 или повече в зависимост от дължината. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Maare.eu (@maare.eu) на

Цветовете се редуват от по-светлия или обратното, като придават повече настроение на техните собственички. 

4. Странични дупки/разрези

Всяка година има модели рокли, които показват една част от гърба. Те са на мрежи, с връзки или ластици. Но тази година страничните разрези са най-търсеният ефект. 

Дупките от двете страни на талията се срещат по роклите, които са плътно по тялото. Говорим най-вече за правите кройки или леко разкроените. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари