IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дънкови рокли – актуални и това лято

2 юли 2020 14 30

Наред с късите панталони, те са удобни и практични

IStockphoto

Това лято определено ще е различно. Заради изолацията вкъщи, много от нас заложиха на спортните и удобни дрехи, като останалите останаха на заден план. Да не говорим, че някои продължават да работят от дома си и половината от гардероба им за сезона стои непокътнат. Е, вече е време да си купим нещо ново, съобразено с новите тенденции, с което да отидем на парти или на почивка на море. 

Ако все още не сте разчистили старите си дрехи, не бързайте да ги изхвърляте. Сред тях може да откриете някоя дънкова рокля от 90-те, която още ви става. Все пак денимът все още е сред тенденциите, които никога не остаряват.

Дънковата рокля е универсална дреха, която става както за по-топло, така и за по-студено време. Може да се носи на боси крака или с чорапогащник. Има и варианти да бъде съчетана с блузка отдолу, със сандали, еспадрилки или класически бели маратонки. 

Наред с късите дънкови панталонки, които всяка жена трябва да има в гардероба си, дънковата рокля е нещо друго, на което е хубаво тя да заложи за своята неповторима визия. 

Ето 4 вида дънкови рокли, от които да изберете вашата: 

1. Дънков шик

Този вариант е по-официален. Копие на бялата рокля на Мерилин Монро, с която тя привличала много мъжки погледи. С по-отворено деколте или не, тя е къса и разкроена, като подхожда на по-слаби дами. 

Може да има семпло коланче на кръста, което се закопчава или се връзва на панделка. Отива на по-елегантни сандали и червено червило на устните. 

2. Дънков сукман

Едно време нашите майки са носели този тип дънкова рокля, защото е била изключително удобна, при това отива както на по-слаби, така и на по-едри жени. 

Има най-различни варианти сукмани, но най-търсени са тези с дължина до коляното. Има и други, които са до земята, с повече копчета. Те могат да се носят с бяла риза с дълъг или къс ръкав, но и без тях са страхотни за горещините. 

3. Дънкова рокля на пластове 

Един чудесен модел, който не описва тялото. Подходящ е и за бременни, защото всеки следващ пласт е по-широк от другия. 

И тук има различни дължини – до коляното или по-надолу. 

Този тип дънкова рокля може да е от един вид деним или няколко различни един след друг. Рамките може да са тънки или по-дебели, като гърбът може и да е скрит или се вижда.

4. Дънков тренч

Роклите от този тип приличат на дълги дънкови ризи. Те може да са със или без ръкави - къси или дълги. По тях има множество джобове или копчета по средата, както и коланче на кръста. 

Разбира се, тренчът може да е прав, по-разкроен или на вълни. 

Дънковият тренч става за летните вечери, когато излизате на разходка или на по питие с приятели. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари