IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ким Джоунс е наследникът на Карл Лагерфелд

11 септември 2020 10 50

Дизайнерът поема женската колекция на марката Fendi

Снимка: БГНЕС

Почти две години след смъртта на Карл Лагерфелд, модната къща „Fendi“ най-накрая посочи неговия заместник. Легендарният дизайнер управляваше марката в продължение на 54 години и я изкачи до най-високите върхове в индустрията. Сега на неговото място сяда също толкова изкусен професионалист.

Става въпрос за Ким Джоунс, който е артистичният директор на „Dior Homme“ и сега поема същата длъжност, но в женската колекция на „Fendi“. Първата му колекция ще бъде показана през февруари и ще бъде по време на Модната седмица за есен/зима 2021-2022 година. Джоунс се присъединява към Силвия Вентурини Фенди, която е трето поколение дизайнер за мъжката линия и аксесоарите на марката.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fendi (@fendi) on

Бернар Арно – президентът на „LVMH“ и изпълнителен директор на „Fendi“ и „Dior“, казва, че Джоунс е доказал своите умения и способността да се адаптира към промените и правилата на компанията. „Той успява да внесе модерен поглед и автентичност в колекциите, с които се занимава“, добавя той пред Business of Fashion.

Кариерата на Ким е доста впечатляваща. През 2002 година колекцията му, която използва за дипломна работа, е поръчана от Джон Галиано. След това, той дебютира на Седмицата на модата в Лондон и веднага се превръща в един от най-известните дизайнери в града. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mrkimjones (@mrkimjones) on

През 2011 година Джоунс става стилистичен директор на „Louis Vuitton“, където помага за насочването на марката към малко по-модерни облекла. През 2017 година той не само беше отговорен за изключително успешната колекция „Supreme X Louis Vuitton“, но пусна и песен с рапъра Дрейк, наречена „Signs“. Сингълът беше специално написан за шоуто на „Louis Vuitton“. На последната си колекция Ким се разходи по модния подиум с Наоми Кембъл и Кейт Мос под ръка.

През 2018 година дизайнерът се присъедини към „Dior Homme“ и ще продължи да работи там, въпреки че поема голяма отговорност и в „Fendi“. Джоунс е носител на множество модни награди и обичан от звезди като Робърт Патинсън и Дейвид Бекъм. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by mrkimjones (@mrkimjones) on

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари