IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принцеса Даяна и проблемите със сватбената ѝ рокля

12 януари 2021 18 00

Дизайнерката ѝ щяла да припадне, когато видяла колко намачкан е моделът

Снимка: Getty

Сватбата между принцеса Даяна и принц Чарлз беше обявена за събитието на XX век. Целият свят беше вперил очи в двамата влюбени, които тогава бяха подготвяни за бъдещите крал и кралица на Великобритания. За съжаление, по-късно става ясно, че церемонията ще бъде едно от малкото събития, на които ще видим Чарлз и Даяна толкова близки. Бракът им постепенно започва да се разпада, като принцът води афера с Камила Паркър-Боулс, което кара съпругата му да търси утеха в ръцете на други мъже.

В крайна сметка, всичко приключва през 1996 година, когато Чарлз и Даяна се развеждат. Принцът се връща при своята първа любов Камила, а Принцесата на народа започва връзка с Доди ал-Файед. Влюбените обаче загиват при съмнителна катастрофа през 1997 година, за която мнозина и до днес смятат, че е била причинена от кралица Елизабет II. Тези конспирации няма как да бъдат доказани, като официалната версия за смъртта на Даяна е висока скорост на автомобила, в който тя и Доди са се возили.

Въпреки трагичния брак, хората не могат да забравят сватбата между Чарлз и Даяна. Това, което най-много привлече вниманието тогава беше сватбената рокля на булката. В цвят слонова кост и с дълъг шлейф, дизайнът беше високо оценен от критици и фенове. Сериалът „Короната“, който разказва историята на кралското семейство, успя прекрасно да пресъздаде тоалета в своя четвърти сезон.

Дизайнерът на роклята Елизабет Емануел веднъж казва, че е била „ужасена“, когато е видяла принцесата в деня на церемонията, защото роклята е била много намачкана. През 2018 година Емануел, която проектира копринения тоалет в слонова кост с бившия си съпруг Дейвид Емануел, си спомня момента, в който вижда Даяна да излиза от сватбената си карета на 29 юли 1981 година.

„Знаехме, че ще бъде леко намачкана от седенето, но когато я видях да пристига в катедралата „Св. Павел“ и видях колко е набръчкана роклята, направо щях да припадна“, казва Елизабет. Тя добавя, че намачкването е било много повече, отколкото са очаквали. Тъй като е нямало време проблемът да бъде решен, принцесата на Уелс се появява по този начин пред цял свят. Това обаче не се приема като грешка, а по-скоро като различен поглед към официалния тоалет. Именно тогава феновете разбират, че Даяна няма да е типичният представител на кралското семейство.

Това не е единствената неизправност в гардероба на принцесата в сватбения ѝ ден. Според InStyle, гримьорът на Даяна казва в своя книга, че булката е разляла парфюма си върху роклята точно преди да тръгне към олтара. Барбара Дейли споделя, че се е опитала да почисти, но течността е оставила голямо петно. Тогава тя съветва Даяна да сложи ръката си върху лекето и по този начин всеки ще си мисли, че принцесата просто повдига леко роклята си, за да не я настъпи.

Въпреки злополуките, Даяна се обажда на Дейвид Емануел след церемонията, за да му благодари за работата по роклята. Той споделя пред Hello, че след като всичко е приключило, се прибрал в студиото си и е изпил по чаша шампанско с екипа си. Преди да заключи, телефонът му звъни и от другата страна проговаря принцесата. „Просто исках да благодаря за роклята. Прекрасна е. На принц Чарлз също му хареса. Цялото семейство се влюби в нея“.

Емануел добавя, че Даяна се е държала изключително мило и фактът, че се е обадила веднага след церемонията, доказва, че принцесата наистина е имала добро сърце.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари