IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наталия Водянова с ново амплоа

1 март 2021 12 30

Стана посланик на добра воля на ООН

БГНЕС

Наталия Водянова има ново амплоа. След дълги години работа като успешен супермодел, тя обяви, че вече е посланик на добра воля на Организацията на обединените нации (ООН). Като такъв, тя ще насочи усилията си в областта на сексуалните и репродуктивни права на жените.

„През последните 15 години се боря за прекратяване на стигмата и табутата в родината си, Русия, и в световен мащаб, около хората със специални нужди като малката ми сестра Оксана, родена с тежък аутизъм“, написа красавицата в Instagram, където разказа за своята роля.

По думите на Водянова, милиони момичета и жени по света живеят с тежка стигма. Участвайки в предстоящите кампании на Фонда на ООН за населението, тя ще се опита да промени това.

„Заедно можем да дадем възможност на жените и момичетата да разберат по-добре телата си и да продължат да разбиват срама и стигмата около сексуалното и репродуктивното здраве на хората със и без увреждания“, категорична е Наталия, която в нов клип разказва за новата си работа.

Моделът е „страстен дългогодишен защитник на правата и потребностите на жените и момичетата и особено на хората с увреждания“, коментира изпълнителният директор на фонда Наталия Канем и я приветства в екипа си. Тя изтъкна, че за последните три години рускинята работи активно по въпроса за „вредните табута и практиката на заклеймяване, свързана с телата и здравето на жените“.

Миналата година Наталия Водянова изненада всички, обявявайки, че е сключила брак с дългогодишния си приятел – френският бизнесмен Антоан Арно, с който живее на семейни начала от 2011 г.

След няколко дни моделът, наричан неслучайно „руската пепеляшка“, ще отпразнува своя 39-и рожден ден.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари