IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятна мода: Цветовете, които ще повдигнат настроението ни

3 май 2021 18 00

От слънчевожълто до розова пудра

Снимка: Pexels

Вече все по-често започваме да мислим за лятото и на няколко пъти дори се престрашаваме да помечтаем за морето. Миналата година топлите месеци не бяха толкова щастливи, колкото ни се искаше, тъй като все още свиквахме с изолацията и се опитвахме да разберем как да се справим с пандемията. Сега, една година по-късно, всичко е различно.

Научихме се да живеем отделно от близките и приятелите, да работим от дивана и да носим маски на закрити места. Свикнахме да не ходим толкова често по ресторанти и дискотеки, да си мием ръцете след всяко ръкостискане и да кихаме в лакътя си, за да не разпространяваме микроби. С напредването на ваксинационния процес обаче можем леко да си отдъхнем и да помислим, че пандемията всъщност е победима.

Независимо дали вярвате или не във ваксините, някои от тях доказано осигуряват защита срещу коронавируса и могат да ви предложат едно безгрижно лято. Именно затова е добре да помислим какви точно модни тенденции ще доминират този сезон и по-точно каква цветова гама. Намирането на любим оттенък може да се свежда до това как се чувствате и носенето му, дори несъзнателно, може да бъде мощен инструмент за комуникация.

От ефирни сини тоалети през слънчевожълти рокли до женствени розови блузи, модните дефилета за пролет/лято 2021 година обръщат специално внимание на цветовете. Ето защо ви предлагаме няколко нюанса, които задължително трябва да имате в летния си гардероб.

Небесносиньо

синя рокля

Снимка: iStock

Напомнящи на безоблачното небе през лятото, дизайнерите обожават меките, успокояващи сини нюанси. Цветът е подходящ за всякакъв повод, като на модната писта видяхме стилни официални костюми, ежедневни гащеризони и летни рокли. Комбинирайте дрехите си със сандали или токчета в същия цвят, за да създадете монохроматичен вид. Що се отнася до аксесоарите, една малка чанта е достатъчна, тъй като през лятото не е нужно да носите нищо друго освен ключове, телефон и червило.

Ръжда

мода istock

Снимка: iStock

Думата ръжда винаги се свързва с нещо неприятно за окото, но в модната индустрия не е така. Цветът всъщност е доста приятен и се съчетава с почти всичко. Именно затова дизайнерите са го избрали като един от основните за лятото, макар през последните години да се използва повече за есенна колекция. Тук може да заложите на повече аксесоари в цветовата гама като чанти, обувки и бижута. За да се спасите от хладните летни вечери, може да вземете със себе си жилетка в ръждив цвят.

Слънчевожълто

жълта рокля,

Снимка: iStock

Какво лято ще бъде, ако нямате поне един жълт нюанс в гардероба си? Свързвайки се със слънцето и топлите му лъчи, цветът се превръща в основен в летните рокли и сандалите. Някои дами предпочитат да заложат на чанта в жълто, което също е добър избор, ако не искате да привличате много внимание с тоалета си.

Розова пудра

мидирокля,

Снимка: iStock

Излъчващ чар, романтика и надежда, розовият цвят е идеален за лятото, особено за това през 2021 година. В момента, повече от всякога, имаме нужда от надежда за нещо по-добро и настроението ни веднага може да бъде вдигнато с една розова дреха. Изберете между лятна рокля, официален костюм или летни плетива, които със сигурност ще придадат на сезона ви още по-положителна нагласа.

Златният час

златна рокля

Снимка: iStock

Синоним на амбиция и късмет, златните тонове на лятото изразяват и оптимизъм. Носете примамливия цвят в ежедневието си, избирайки къси или дълги поли, комбинирани с елегантен потник.

Меко сиво

сива рокля

Снимка: Pexels

Сивият цвят често се свързва с мрачната и студена зима, но ние сме тук, за да ви уверим, че той може да се носи и през лятото. От дишащи плетени рокли до дълги поли, нежно сивият нюанс е идеалното средство за хора, които не обичат крещящите и ярки цветове.

Оранжево

През последната година дизайнерите решиха да дадат повече свобода на въображението си и създадоха няколко на пръв поглед странни комбинации. Постепенно обаче разбрахме, че старото нормално никога няма да се върне и затова е време да изпробваме нещо ново. Ако досега не сте имали оранжев цвят в гардероба си, имате възможност да промените това през лятото.

оранжева рокля

Снимка: Pexels

Оранжевото е чудесен избор за дълга лятна рокля, която служи както за разходки край морето, така и за романтична вечеря. Предупреждаваме, че цветът е доста задължаващ, затова трябва да се снабдите и с поне един оранжев аксесоар. Ако сте от хората, които не обичат твърде ярките цветове по дрехите си, заложете само на едно цитрусово допълнение като обеци или чанта и отново сте в играта.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари