IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова мода на червения килим – кроксове и маратонки на Оскарите

29 април 2021 10 30

Ето кои звезди не спазиха дрескода за събитието

БГНЕС

Макар и по време на пандемия, церемонията по раздаване на наградите „Оскар“ не мина без опъването на червения килим. По него преминаха малко гости – само 170. Там те показваха своите тоалети, спазвайки социална дистанция и специалния дрескод на организаторите. И като стана дума за него, може да се каже, че не всички са прочели докрай изискванията, които би трябвало да са получили предварително миналия месец.

Ахмир Халиб Томпсън, известен като Questlove, който е и един от музикалните директори на бляскавото събитие, събра погледите на присъстващите, позирайки с доста странна визия. Всъщност в костюма му с по-дълго сако няма нищо лошо, но вместо да го съчетае с официални обувки, той бе сложил на краката си кроксове. Да, точно така! Става дума за онези гумени чехли с дупки, които някои хора носят из дома или градината. Макар някои звезди да ги направиха предпочитани за лежерните шопинг разходки през лятото, едва ли са най-подходящи за „Оскарите“.

Кроксовете на музиканта обаче не са черни, в тон с дрехите му, а златни, набиващи се още повече на очи. И като че ли той ги е обул на босо, което всъщност няма никакво значение. Според списание Vogue, този негов избор може да попадне в графата „Странни аксесоари на червения килим“, която определено расте. Според модните експерти, именно идеята звездите да носят нещо, което не отива на дрескода, е доста свежа. И затова повечето от специалистите, наблюдаващи детайлно визиите на церемонията, по-скоро се усмихват на гумените чехли на Questlove, отколкото да го критикуват.

Questlove BGNES

БГНЕС

„В училище ми се подиграваха, че нося кроксове. Вижте сега“, пише мъж в Twitter по повод нестандартния избор на обувки.

След гумените чехли – и бели маратонки на „Оскарите“

„Оскари“,

БГНЕС

Но не си мислете, че само Томпсън е единственият, който е отишъл на събитието с обикновени обувки. Нека разгледаме по-внимателно външния вид на Клои Джао. Тя получи „Оскар“ за най-добър режисьор – за филма Nomadland, при това с далеч не толкова елегантна визия.

Освен че бе определена като азиатката, която пише история в съвременното кино, тя бе може би единствената жена сред отличените, която нямаше грим по лицето си. За червения килим тя бе с небрежен модел рокля на Hermes, която е далеч от официалните – в светъл цвят, правещ я още по-бледа. Моделът бе комбиниран с обикновени бели маратонки с връзки (леко захабени). Някои ги намират за ужасен избор, но други отбелязват в социалните мрежи, че хиляди жени по света ѝ ръкопляскат, защото не издържат дълго време на високи токчета и с радост биха ги заменили с ниски обувки.

 Клои

БГНЕС

И макар кроксовете и белите маратонки да не са за червения килим, може да се каже, че те също са „вдъхновяващи и амбициозни“, каквото бе едно от изискванията за тоалетите на „Оскарите“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари