IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кийра Найтли: Всички жени, които познавам са били сексуално малтретирани

10 юни 2021 15 00

Актрисата разкри и какво е правила по време на пандемията

Снимка: БГНЕС

Кийра Найтли направи шокиращо разкритие по време на интервюто си с Harper's Bazaar.

36-годишната актриса, която е една от явните противнички на сексуалния тормоз в Холивуд, заяви, че всяка една жена, която познава, е била подлагана на сексуално малтретиране, включително и тя самата. Непристойните поведения са включвали всичко – от появата на гол мъж до опипване.

Найтли описва това преживяване като „изключително депресиращо“ и добавя, че някои мъже са стигали и до заплахи от сорта на прерязване на гърлото и удар в лицето, ако не получат това, което искат. Актрисата казва, че я е страх да се разхожда сама по улиците, защото не знае какво ще ѝ се случи. Осъзнала е, че се запасява с различни неща за самозащита, за да бъде подготвена за всяка ситуация.

Кийра Найтли

Снимка: БГНЕС

„Когато едни дами започнаха да изброяват нещата, без които не излизат от вкъщи, осъзнах, че и аз ги имам в чантата си. Досега не се бях замисляла по този въпрос“, казва Найтли. През март в Лондон беше убита Сара Евард, което предизвика вълна от недоволство срещу насилието над жени и липсата на адекватни мерки за тяхната защита.

Проучване, направено във Великобритания, показва, че повече от 70% от жените в страната са били жертва на сексуален тормоз на публични места. Според изследването, числото скача на 97%, когато става въпрос за момичета на възраст от 18 до 24 години.

Джени Джоунс, която е представител на Камарата на лордовете в парламента на Великобритания, предложи да има вечерен час за мъжете и Найтли е напълно съгласна. „Мъжете са ужасни и ако се замислите, винаги е имало вечерен час за жените. Това не се е променило“, категорична е актрисата. Дори по време на интервюто тя е била тормозена, след като един мъж на улицата е изкрещял „Изглеждаш много млада“ и е започнал да следи нея и журналистката Лидия Слейтър.

Кийра Найтли

Снимка: БГНЕС

През януари Кийра заяви, че повече няма да участва в сексуални сцени, режисирани от мъже, тъй като не иска да се справя с погледите, които получава на снимачната площадка. Следващият филм, в който можем да видим актрисата, е Silent Night, който приключи снимки точно преди първата вълна на ковид във Великобритания.

И като заговорихме за ковид и изолация, има още нещо, което можем да научим от Кийра Найтли. Освен че ни показва как да се застъпваме за себе си и околните дами, тя ни доказва, че домашният стил не трябва да се състои само от анцузи и раздърпани блузи. Докато ние не искахме да виждаме официални дрехи през цялата 2020 година, то Найтли е използвала всеки удобен момент, за да си напомни, че модата все още е някъде там. Извадила е всичките си тоалети на Chanel, които е събирала през годините и е започнала да ги редува всеки ден.

Обяснява, че е искала да се наслади на всичко, което е имала у дома, вместо да се фокусира върху депресивното чувство, че светът може да свърши. Положителните емоции са били нужни както на актрисата, така и на детето ѝ. Дъщеря ѝ Еди се е сдобивала с красиви ластици и диадеми на Chanel, които перфектно са се връзвали с визията на мама.

Кийра Найтли

Снимка: БГНЕС

„Слагах си червено червило и тоалет на Chanel всеки ден“, казва Кийра пред Harper's Bazaar. Благодарение на дългата си връзка с модната марка, актрисата има всякакви якета, рокли, панталони, поли и какво ли още не. Дори сватбената ѝ рокля е на Chanel. „Помислих си, че няма смисъл тези красиви дрехи да стоят в гардероба, когато мога да ги използвам, за да се почувствам по-добре“, обяснява тя.

Съпругът й Джеймс Райтън също е забравил за анцузите по време на пандемията и се е насочил към нещо по-елегантно. Често у дома се разхождал с костюмите си от Gucci, за да може да е в пълно съответствие с Найтли и дъщеря им. Актрисата и съпругът ѝ имат две деца – 6-годишната Еди и 1-годишната Дилайла.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари