IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятна мода – карираните дрехи се завръщат

3 юли 2021 10 30

Костюмите от две части са най-актуални

IStockphoto

След сравнително хладната пролет и серията от дъждовни дни, лятото дойде у нас с пълна сила. С рязкото покачване на температурите е време за нови покупки. Наред с актуалните рокли за сезона, трябва да обърнем внимание на една тенденция, срещана в гардероба на мъжете и жените през 50-те, 80-те и 90-те. Дрехите на каре, изработени предимно от памук или лен, се завръщат, а костюмите от две части са онова, което задължително трябва да носите в следващите няколко месеца.

Според модният експерт Уенди Вюрцбургер, карето е един от принтовете за пролетта, който се пренася и през лятото, когато ще го видим в по-смели комбинации от цветове и кройки. По думите ѝ, комплектите от две или три части – риза и къси/дълги панталони или къс топ, панталонки и риза, доминират на пазара в момента. Някои брандове предлагат и карирани поли и бюстиета за лятото.

„Моделите излъчват едновременно младежки оптимизъм и носталгия по миналото“, обяснява още специалистът.

Освен квадратчетата в черно и бяло, наподобяващи шахматна дъска, които видяхме и при маникюрите, ще видим карета в най-различен размер. Разбира се, карираните ризи с къс или дълъг ръкав, връзващи се на кръста или под бюста, също ще се носят. Но по-пъстрите комплекти, ушити от няколко различни карирани десена (в розово, жълто, синьо и зелено), са най-често срещани из магазините.

На какви карирани модели да заложите?

1. Къс топ

Той може да е с връзки около бюста или пък малко по-дълъг, разкриващ корема. Комбинира се отлично с дънкови панталони или едноцветна пола.

2. Шорти

Както вече писахме, шортите, приличащи на удобните къси панталони, с които някои мъже и жени спят през лятото, отново са на мода. Ето защо може да си купите карирани, които да комбинирате с бюстие или топ, върху които носите широка риза, която не сте закопчали.

3. Комплекти

Може да избирате от карирани панталонки и къс топ или ластични пола и бюстие в каре.

4. Гащеризон

Освен моделите, които са с ретро принтове, наподобяващи роклите на нашите баби, ще виждаме и карирани. Те ще са предимно по-къси, отколкото дълги.

5. Рокля

Закъде сме тръгнали без една по-разкроена рокля за лятото? Тя може да е карирана, от мек памучен плат, с буфан ръкави или няколко пласта.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари