IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И просто така Сара Джесика Паркър се завърна... на корицата на Vogue

8 ноември 2021 16 30

Актрисата краси последното издание за 2021 година

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ако между 1998 и 2004 година сте били дама, която току-що навлиза в 20-те или 30-те си години, най-вероятно сте били част от огромната фенска база на сериала „Сексът и градът“. От HBO създадоха феномен в телевизионната история, който успя да се задържи шест сезона, след което да последват още два филма за големия екран.

През 1998 година ни бяха представени четири дами – Кари Брадшоу, Миранда Хобс, Саманта Джоунс и Шарлот Йорк. В техните роли влизат съответно Сара Джесика Паркър, Синтия Никсън, Ким Катрал и Кристин Дейвис. За няколко поколения жени шоуто почти еднолично дефинира, по начини едновременно трогателни и комедийни, обезпокоителни и ослепителни, какво означава да преживееш предизвикателствата на приятелството, любовта и кариерата чрез взаимносвързаните истории на четири най-добри приятелки, живеещи в Ню Йорк в началото на новия век.

„Това е сериалът за великолепни жени, които често се озовават в не толкова великолепни ситуации, и за това как лошите неща не означават края на света“, казва актрисата Тави Гевинсън пред Vogue. Тя допълва, че „Сексът и градът“ ѝ е дал първия поглед към порастването, женствеността и какво означава да живееш в Ню Йорк.

И докато шоуто успява да превърне своите актриси в истински звезди, най-голямата от тях до днес си остава Сара Джесика Паркър. Благодарение на безупречните тоалети на Кари Брадшоу, марковите обувки и чанти, както и неуспехите ѝ в любовта, които поразително приличат на реалността, Паркър се превърна във вдъхновение за всички дами по света, показвайки им, че един мъж не трябва да определя бъдещето и живота ти.

Съвсем скоро ще видим Кари Брадшоу отново на екран, тъй като през декември по HBO Max ще се появи сериалът „И просто така“. Той ще е своеобразно продължение на „Сексът и градът“, показвайки как трите приятелки (Ким Катрал няма да се завърне като Саманта) се опитват да поддържат щастливото си приятелство, като в същото време се справят със своите лични проблеми.

Според Паркър, интересът на публиката към „И просто така“ е огромен още преди премиерата. Тя споделя, че по време на снимките, които понякога се правят на истински локации в Ню Йорк, се събират около 20-30 млади дами, които чакат, за да поздравят актьорите и да им кажат, че нямат търпение за новите епизоди.

„Смятам, че младите дами все още се разпознават в тази история. Тя е за намиране на приятелството, което има значение, търсенето на работа, която те задоволява, и преследването на любовта, дори това да те накара да се влачиш кална и окървавена по улицата“.

Славата на Паркър обаче не идва от само себе си. Тя е едно от осемте деца, родени в семейството на Барбара Паркър и Стивън Паркър. Прави дебюта си в Бродуей на 11 години, играейки в The Innocents през 1976 година. След това получава роля в мюзикъла „Ани“ от 1979 година. Първата ѝ поява на екран е през 1984-а във филма Footlose, а същата година играе и в Firstborn.

Светът обаче разбира за таланта на Сара Джесика Паркър през 1998 година, когато тя получава ролята на Кари Брадшоу. По това време навлиза в 30-те си години и чудесно се вписва в образа на бореща се за успех писателка, която в същото време се опитва да намери любовта.

Според приятелите и колегите ѝ, Паркър е един от най-големите работохолици в Холивуд. Тя е първата, която пристига на снимачната площадка и последната, която я напуска. „Сара има милион задължения в личен и професионален план, като всичките от тях ги изпълнява безупречно“, казва Синтия Никсън пред Vogue.

Сара Джесика и колегите ѝ прекарват по 15 часа на снимачната площадка на „И просто така“, но това по никакъв начин не отказва актрисата от поредния ангажимент. Веднага след края на снимките по сериала, тя заминава за Роуд Айлънд, където ще се снима „Фокус-мокус 2“. В началото на 2022 година пък идва време за пиесата Plaza Suite на Бродуей, където Паркър ще си партнира със съпруга си Матю Бродерик.

„Как мога да се оплаквам, когато знам какво се случва в държавата и колко хора са загубили работата си. Нямам никакви съвети или трикове, само съм благодарна, че имам човек, който гледа децата ми и партньор, защото много майки, които работят на две-три места, нямат тази привилегия“, казва актрисата пред Vogue.

От модното списание имат възможността да надникнат в апартамента на Кари Брадшоу, където времето сякаш е спряло. Всичките декори от „Сексът и градът“ са отново на мястото си заедно с дрехите и обувките. Това се дължи на Сара Джесика Паркър, която запазва всичко. „Държах тези неща в личен склад. Мебели, дрехи – всичко бях пакетирала по сезони, епизод и сцена от сериала“, казва звездата.

Разбира се, дрехите на Кари Брадшоу също остават непокътнати. Тук са белият тоалет, който тя носи, когато пуши трева с много по-младото си гадже в трети сезон, кафявото кожено палто, както и невероятните обувки Manolo Blahnik, превърнали се в запазена марка на Брадшоу.

Според Паркър, продължението на „Сексът и градът“ идва в точния момент за света. Актрисата споделя, че в тези времена всички ние се нуждаем от малко радост, обединение и чувството да бъдем заедно. „Светът на Кари и приятелките ѝ винаги се е въртял около това да се прибереш у дома и смятам, че това е нещото, от което имаме нужда“, казва тя пред Vogue.

Все пак, всички са наясно, че времената са променени и това означава промяна в сюжета на сериала. Вече не може да виждаме само бели успели жени на екран, които преследват бели, богати мъже. Трябва да има по-голямо разнообразие чрез включване на чернокожи актьори и представители на ЛГБТ общността. Въпреки че шоуто си имаше своя гей двойка, Синтия Никсън смята, че нещата е трябвало да бъдат малко по-различни.

„Липсата на различие беше ахилесовата пета на шоуто по онова време“, казва актрисата, която влиза в ролята на Миранда и е представител на ЛГБТ общността. Сега в състава влизат чернокожите актриси Никол Ари Паркър и Карън Питман, както и Сара Рамирез, която се определя за небинарна. Освен това ще видим и Сарита Чудхури – британка с бенгалско-индийски корени.

Създателите на „И просто така“ разказват, че са получили смесени реакции, когато са обявили, че жени на 50 години ще бъдат показвани в интимни сцени на екрана. Това обаче по никакъв начин не ги е притеснило, защото всички те смятат, че е по-добре светът да види история за жени на 50, разказана от актриси на същите години.

„Има толкова много критики към нас, които никога не биха се случили на мъж. Всички харесват мъжете със сиви коси, но не и жените. Особено в социалните медии всички се фокусират върху това колко бръчки имаме. Сякаш хората не искат да се харесваме по начина, по който изглеждаме. Знам как изглеждам. Нямам друг избор. Какво мога да направя по въпроса? Да спра да остарявам? Да изчезна?“, казва Паркър.

Сара Джесика

Снимка: Getty Images

Актрисата обаче по никакъв начин не мисли да изчезва от полезрението на публиката. Ден след интервюто ѝ пред Vogue, тя се появява за традиционната фотосесия, като една от снимките ще се появи на корицата на списанието. Сара Джесика позира с кремава рокля на Balenciaga Couture без презрамки, върху която са закрепени десетки цветя.

Малко по-късно тя се насочва към гардеробната, където пробва различни шапки, преди да се спре на една от Libertine с висулки, върху която стилистката Табита Симънс закача няколко брошки от Kentshire и Fred Leighton.

След това е време за няколко снимки на улицата, като за тях Паркър отново разчита на шапка от Libertine, комбинирана с бляскаво палто от същата марка, рокля от Prada и токчета от собствения си лейбъл Sarah Jessica Parker.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари