IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенна мода: Как Кейт Мидълтън почете принцеса Даяна и кралица Елизабет?

18 ноември 2021 10 30

Херцогинята на Кеймбридж промени малко стила си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

В неделя, по време на Деня на възпоменанието във Великобритания, Кейт Мидълтън почерпи модно вдъхновение от две от най-разпознаваемите дами в кралското семейство.

Херцогинята на Кеймбридж се появи на балкона над военния мемориал в Лондон, носейки кръгла шапка, която се съчетаваше с черния ѝ тоалет. Визията веднага беше сравнена с тази на принцеса Даяна от същото събитие през 1991 година. В допълнение към шапката и якето с бяла яка, Кейт беше забелязана да носи перлени обеци и брошка с три червени мака, досущ като Даяна преди 30 години.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELLE Magazine (@elleusa)

Според авторката Елизабет Холмс, която пише книгата „Нейно Кралско Величество: Толкова много мисли върху кралския стил“, Кейт е използвала тоалета си и като почит към кралица Елизабет II. Въпреки че шапката, която херцогинята носи не е точно копие на тези, които монархът има в гардероба си, самото ѝ присъствие във визията на Мидълтън, е знак на уважение. Кралските наблюдатели споделят, че носенето на подобна шапка не е характерно за херцогинята, като сегашният ѝ ход е изпълнен с много мисъл.

Въпреки че Мидълтън рядко носи толкова големи шапки като последната, тя все пак обича да експериментира с различни аксесоари за глава и то на Деня на възпоменанието. През 2011 година тя прави своя дебют на балкона до кралица Елизабет и Камила, носейки черна шапка, която беше закрепена на една страна върху косата ѝ. Тя предимно е носила красиви допълнения към дрехите си, като понякога е залагала само на деликатна мрежа, покриваща част от лицето ѝ. През 2016 и 2017 година обаче Кейт избра да носи по-големи шапки.

Що се отнася до тоалета ѝ тази година, Мидълтън не трябваше да търси дълго време, а просто да се поразрови в гардероба си. Херцогинята, която е известна с това, че обича да носи любимите си дрехи по няколко пъти, избра същото яке с бяла яка и червени макове на рамото, което носи преди три години на същия празник. Дизайнът е на Александър Маккуин, който стои и зад направата на булчинската рокля на Кейт. През 2018 година, към черния тоалет, Мидълтън добави черна мрежичка, която се спускаше над лицето ѝ и перлени обеци.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

В неделя, 14 ноември, мястото на кралица Елизабет II на балкона беше заето от братовчед ѝ – херцогът на Кент, който беше придружен от още един братовчед на монарха – принцеса Александра. 95-годишната кралица не успя да присъства на събитието заради контузия в гърба. На съседния балкон стоеше Кейт, придружена от Камила и Софи, херцогинята на Уесекс.

Принц Уилям, облечен в униформа на кралските въздушни сили, поднесе венец след баща си, принц Чарлз, който също остави няколко венеца от негово и от името на кралицата. Всички представители на кралското семейство носеха брошки с червен мак, като цветето се използва от 1921 година като символ за всички, загинали във войните.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty Images

За мака се смята, че има общо с поемата „Във Фландърските полета“ от Джон Маккрей, която е за Първата световна война. Началото ѝ гласи така: „В полетата на Фландрия маковете духат./ Между кръстовете ред след ред./ Това маркира нашето място; и в небето./ Чучулигите, все още смело пеещи, летят./ Оскъдно сред оръдията отдолу.“.

Традицията за носенето на червения мак се спазва в цяла Великобритания и страните от Британската общност. Цветето е особено важно на 11 ноември, когато се почитат загиналите военни. „Няма грешен или правилен начин да се носи брошката с мак. Това е право на личен избор, дали един човек решава да носи брошката и как да я носи. Най-добрият начин да се носи е с гордост“, казват от британския легион.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари