IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Олимпийският шампион Том Дейли със своя колекция плетива

30 ноември 2021 14 50

Той ни вдъхновява да хванем иглите и да си направим пуловер

БГНЕС/IStockphoto

Спомняте ли си снимката на млад мъж, който плете в публиката по време на летните олимпийски игри в Токио тази година? Кадърът обиколи интернет и малко след това стана ясно, че той не е просто зрител, а един от състезателите – Томас Робърт Дейли. Тогава спортистът и колегата му Мати Лий спечелиха титлата в синхронните скокове от 10-метрова кула. С триумфа си британецът стана и първият открит гей мъж, който си тръгва с медал от престижното състезание, в което участват най-добрите от цял свят.

„Чувствам се невероятно горд да кажа, че съм гей мъж, а също и олимпийски шампион. Когато бях по-млад, не мислех, че някога ще постигна нещо заради това, което бях. Да бъдеш олимпийски шампион сега просто показва, че можеш да постигнеш всичко“, каза тогава той и се снима с белия пуловер, на който пише Team GB и има цветните олимпийски кръгове.

Не само жените могат да плетат

Спортистът призна, че обожава не само да плете, но и да се занимава с други ръкоделия, като всичко това му носи успокоение и радост. С това той разбива стереотипа в обществото, че само жените са най-добрите в тази сфера. Освен собственоръчна торбичка за медали с флага на Великобритания, той прави пуловери за себе си и приятели, но и продаде няколко, за да набере средства за фондове за борба с рака. И няколко месеца след края на игрите реши да превърне своята страст в бизнес.

Преди няколко дни Том обяви, че пуска първата си линия плетива, наречена Made With Love. Тя е от 15 части, като включва не само пуловери, но и шапки, шалове, одеяла и други пухкави и топли аксесоари за есента и зимата. Но не си мислете, че те са готови за ползване! Уловката е, че сами трябва да си ги направите, следвайки неговите напътствия.

Дейли използва страницата си в Instagram, където споделяше своите готови творения. Натрупала повече от милион последователи, днес тя става официална за новия му проект. Чрез него той иска да ни покаже, че плетенето на две игли не е трудно, стига човек да има желание.

Всеки може да създаде свои собствени шедьоври, ползвайки неговите готови комплекти, съдържащи биоразградими прежди и модели за плетене. Цените им започват от 30 паунда и стигат до 220.

„Време е да се влюбите в плетенето!“, казва Том, който предпочита да плете с дървени куки, като за него мястото не е от особено значение. Неговите пуловери много приличат на бабините, каквито всеки от нас е носил в детството си. Само че към бялата вълна той добавя още няколко цвята.

„Харесва ми да мисля, че плетивата се завръщат, така че с нетърпение очаквам хората да се пробват да плетат, особено ако не са го правили преди“, казва олимпийският шампион, цитиран от Bustle.

Все пак, ако не ви бива в плетенето, в края на декември ще бъдат пуснати готови пуловери и други плетива от неговата колекция, с които може да се сдобиете.

Горд е със сексуалната си ориентация

Той е роден на 21 май 1994 г. в Плимът, Великобритания. Още като малък започва да плува, като постепенно се преориентира в скоковете във вода. На 14 влиза в националния отбор и отива на първите си Олимпийски игри. След като бележи редица успехи и става на 17, баща му умира, което го кара да се фокусира още повече над състезателната си кариера.

През 2013-а младежът шокира всички с признанието си, направено във видео в YouTube. В него той разкрива, че не харесва жени и в лицето на по-възрастния си приятел е открил любовта. Въпреки това не се определя категорично като гей или бисексуален.

„Не съм на 100 процента хетеро, но и не съм на 100 процента гей“, казва той.

Сключва брак с мъж, има и дете

Том Дейли обявява връзката си със сценариста, режисьор и продуцент Дъстин Ланс Блейк. Двамата се женят през 2017 г., а близо 12 месеца след това стават и родители на син – Робърт Рей, роден чрез сурогатна майка.

Половинката на спортиста е човекът, от когото той получава най-голяма подкрепа за развиване на неговото най-голямо хоби.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари